Nieuw: Thriller debuutprijs

Het bestuur heeft besloten om voor 2020 naast de MAX Gouden Vleermuis ook een Thriller debuutprijs beschikbaar te stellen. Voor deze prijs zal natuurlijk een uitgebreide jury worden aangesteld.

Het debuut moet zijn uitgegeven in de periode 1 oktober 2019 t/m 30 september 2020.

Afhankelijk van het aantal inzendingen zal de jury een longlist samenstellen van maximaal 15 boeken, de hoogst gewaardeerde. Vervolgens zal de jury een shortlist van 6 boeken opstellen. Het hoogst gewaardeerde boek zal door de jury worden voorgesteld als winnaar van de Bronzen Vleermuis 2020 voor het beste debuut.  

Uitgevers en auteurs kunnen vanaf 1 november 2019 een debuut al voordragen bij de voorzitter van de jury Cees van Rhienen  (ceesvanrhienen@home.nl) en/of bij het bestuur van de Stichting Nederlands Thrillerfestival (info@nederlandsthrillerfestival.nl).

MAX Gouden Vleermuis 2020.

Ook in 2020 zal de MAX Gouden Vleermuis worden uitgereikt. De MAX Gouden Vleermuis is een oeuvreprijs. Een oeuvre zal minimaal uit 5 thrillers moeten bestaan.

Uitgevers en auteurs kunnen ook nu reeds kandidaten voordragen voor de MAX Gouden Vleermuis 2020, via voornoemde emailadressen.