Nieuws

EERSTE MAX JUNIOR VLEERMUIS IS VOOR "GROENWOUD - DE WERELD ACHTER DE DEUR"

Voor het eerst was er dit jaar, naast de MAX Gouden, Zilveren en Bronzen Vleermuis, ook een MAX Junior Vleermuis te winnen. Een prijs voor het beste spannende kinderboek. En meteen bij deze eerste keer ging het aantal aanmeldingen door het dak! Ruim 70 titels werden aangemeld. Het lijkt er dus wel op dat de uitgevers op deze onderscheiding hebben gewacht!
Een zware klus voor de jury die dit er toch maar "even" bij moest doen dit jaar. En nadat zij tot een longlist waren gekomen, maakten zij op 1 oktober j.l. de 6 genomineerde titels van de shortlist bekend.
Zondag 22 oktober was de bekendmaking en ontving de uitgever van Pari Thomson, de auteur van het winnende boek, de prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de sculptuur was er een oorkonde en een bijbehorende cheque ter waarde van € 500,--.

Een duidelijk prima toevoeging aan het arsenaal aan Vleermuizen, deze MAX Junior Vleermuis!

Lees meer

DEBUUTTHRILLER "DE ENGELENMOORD" WINT MAX BRONZEN VLEERMUIS 2023

Voor de vierde keer was er tijdens het Nederlands Thrillerfestival naast de MAX Gouden en MAX Zilveren Vleermuis ook de MAX Bronzen Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste debuutthriller van het jaar. Deze prijs viel op het boek "De Engelenmoord" van Bjorn Van den Eynde. Zondag 22 oktober was de bekendmaking en overhandigde Omroep MAX directeur Jan Slagter de prijs aan de auteur. Naast de sculptuur was er een oorkonde en een bijbehorende cheque ter waarde van € 1.000,--.

Voor deze debuutprijs kwamen opnieuw tientallen voordrachten binnen, uit binnen- en buitenland en ook hiervan kwamen er na de lees- en beoordelingsronde door de jury 15 titels op de longlist en uiteindelijk 6 op de shortlist te staan.

Lees meer

DERDE MAX ZILVEREN VLEERMUIS IS VOOR "DE 20" VAN SAM HOLLAND

Voor het derde achtereenvolgende jaar was er, naast de MAX Gouden en MAX Bronzen Vleermuis, ook dit keer een MAX Zilveren Vleermuis te winnen. Een prijs voor de beste thriller van het jaar. En evenals vorig jaar ging het aantal aanmeldingen voor deze prestigieuze prijs door het dak! Ruim 100 titels werden voorgedragen en daarmee kwam de jury opnieuw voor een gigantische klus te staan. Het voltallige team ging aan de slag, kwam tot een longlist met 15 titels en maakte uiteindelijk op 1 oktober j.l. de 6 genomineerde titels van de shortlist bekend.

Zondag 22 oktober was de bekendmaking en ontving de uitgever van Sam Holland, de auteur van het winnende boek, de prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de sculptuur was er een oorkonde en een cheque ter waarde van
€ 1.500,,-. Sam Holland zelf was online aanwezig vanuit Engeland en heel blij met haar gewonnen prijs. Na in 2022 de MAX Bronzen Vleermuis te hebben gewonnen met haar debuutthriller "De Echoman" en nu met haar tweede thriller "De 20" meteen de MAX Zilveren Vleermuis mag een prestatie van niveau genoemd worden. Haar aanwezige uitgever was terecht supertrots op Sam.

Dat de MAX Zilveren Vleermuis een blijvertje is mag opnieuw duidelijk zijn geworden uit het grote enthousiasme, waarmee auteurs en hun uitgevers massaal titels hebben aangemeld.

Lees meer

CORINE HARTMAN WINT MAX GOUDEN VLEERMUIS 2023

Zondag 22 oktober is bekend gemaakt dat Corine Hartman de MAX Gouden Vleermuis 2023 heeft gewonnen. Jan Slagter van Omroep MAX reikte de prijs aan haar uit.
De jury heeft deze auteur uitgeroepen tot winnaar van deze oeuvreprijs. Corine ontving naast de sculptuur en oorkonde een cheque ter waarde van € 5.000,--.
Er waren tientallen voordrachten binnengekomen en na rijp beraad werden er hiervan eerst 15 op de longlist geplaatst. De uiteindelijke shortlist van de jury bestond, naast Corine Hartman, uit Robert Bryndza (Engelse auteur), Sterre Carron (Belgische auteur), Helen Fields (Engelse auteur), Carla Kovach (Engelse auteur) en Arnaldur Indridason (IJslandse auteur).

Lees meer

Buitenlandse auteurs present op Boekenfestival

Bij de bekendmaking van de winnaars van de diverse Vleermuizen zondag 22 oktober a.s. zullen ook enkele buitenlandse genomineerde auteurs live aanwezig zijn! Carla Kovach en Helen Fields geven deze zondagmiddag in de Kleine Zaal van het Stadstheater acte de présence.

Lees meer

SHORTLISTS 4 VLEERMUIZEN ZIJN BEKEND!

Het is zover! De juryleden hebben nu ook de shortlists voor de MAX Gouden, de MAX Zilveren, de MAX Bronzen én de nieuwe MAX Junior Vleermuis 2023 bekend gemaakt! Met op elke lijst 6 genomineerden!
Kijk op de pagina's van de desbetreffende Vleermuizen voor de link en meer informatie!
Zondag 22 oktober worden tijdens het dan te houden Boekenfestival in het Stadstheater van Zoetermeer de winnaars van de 4 Vleermuizen bekendgemaakt. De presentatie is die zondag in handen van Janneke Siebelink en Omroep MAX directeur Jan Slagter reikt de prijzen uit.

Lees meer

TWEEDE TREKKING BOEKENLEGGERLOTERIJ VERRICHT!

Na de eerste trekking afgelopen voorjaar is zoals aangekondigd op 26 september j.l. de tweede trekking verricht en is de tweede serie winnende lotnummers van de boekenleggerloterij van het Nederlands Thrillerfestival bekend geworden! Ten kantore van Just Notarissen zijn door notaris Arie Jan van der Bijl, onder toeziend oog van zijn collega Camillus Overmeire en in aanwezigheid van Thrillerfestival-bestuurslid Erik Hofland, de 15 winnende nummers getrokken.

Lees meer

LONGLISTS VLEERMUIZEN BEKEND

Op 11 september heeft de jury van de Vleermuizen de longlists bekend gemaakt. In de betreffende rubrieken is terug te vinden welke 15 auteurs of titels te vinden zijn op de longlists voor de MAX Gouden, Zilveren, Bronzen en Junior Vleermuis 2023! Rond 1 oktober volgt publicatie van de vier shortlists en dan gaan we vol spanning richting zondag 22 oktober. Want tijdens het dan te houden Boekenfestival zal Omroep MAX-directeur Jan Slagter de winnaars van de 4 Vleermuizen bekendmaken en de prijzen overhandigen.

Lees meer