Nieuws

SHORTLISTS 4 VLEERMUIZEN ZIJN BEKEND!

Het is zover! De juryleden hebben nu ook de shortlists voor de MAX Gouden, de MAX Zilveren, de MAX Bronzen én de nieuwe MAX Junior Vleermuis 2023 bekend gemaakt! Met op elke lijst 6 genomineerden!
Kijk op de pagina's van de desbetreffende Vleermuizen voor de link en meer informatie!
Zondag 22 oktober worden tijdens het dan te houden Boekenfestival in het Stadstheater van Zoetermeer de winnaars van de 4 Vleermuizen bekendgemaakt. De presentatie is die zondag in handen van Janneke Siebelink en Omroep MAX directeur Jan Slagter reikt de prijzen uit.

Lees meer

TWEEDE TREKKING BOEKENLEGGERLOTERIJ VERRICHT!

Na de eerste trekking afgelopen voorjaar is zoals aangekondigd op 26 september j.l. de tweede trekking verricht en is de tweede serie winnende lotnummers van de boekenleggerloterij van het Nederlands Thrillerfestival bekend geworden! Ten kantore van Just Notarissen zijn door notaris Arie Jan van der Bijl, onder toeziend oog van zijn collega Camillus Overmeire en in aanwezigheid van Thrillerfestival-bestuurslid Erik Hofland, de 15 winnende nummers getrokken.

Lees meer

LONGLISTS VLEERMUIZEN BEKEND

Op 11 september heeft de jury van de Vleermuizen de longlists bekend gemaakt. In de betreffende rubrieken is terug te vinden welke 15 auteurs of titels te vinden zijn op de longlists voor de MAX Gouden, Zilveren, Bronzen en Junior Vleermuis 2023! Rond 1 oktober volgt publicatie van de vier shortlists en dan gaan we vol spanning richting zondag 22 oktober. Want tijdens het dan te houden Boekenfestival zal Omroep MAX-directeur Jan Slagter de winnaars van de 4 Vleermuizen bekendmaken en de prijzen overhandigen.

Lees meer

NBD Biblion opnieuw sponsor Nederlands Thrillerfestival

Het bestuur van de Stichting Nederlands Thrillerfestival laat met trots weten dat NBD Biblion bereid is gevonden ook dit jaar het festival te sponsoren. En dan in het bijzonder de Scholieren Schrijfwedstrijd die elk jaar onderdeel uitmaakt van dit literaire festival. Een festival dat in 2023 haar 15-jarig jubileum viert!

Lees meer

UITSLAG WEDSTRIJD BOEKHANDEL SILVESTER

Hebben jullie ook een titel bij Boekhandel Silvester ingeleverd die volgens jullie kans moet maken op de MAX Junior Vleermuis?
Donderdag 8 juni gingen Cees van Rhienen en Joke van Akkeren van het Nederlands Thrillerfestival speciaal naar Boekhandel Silvester om de winnaar bekend te maken.

Lees meer

THRILLERAUTEUR VOOR RUBRIEK EERBETOON 2023 GEKOZEN!

Begin dit jaar riepen wij iedereen op mee te denken over welke overleden thrillerauteur thuishoort in de rubriek Eerbetoon 2023.
Uit de binnengekomen reacties koos de jury voor Henning Mankell, voorgedragen door Gerard Nanne. Hij ontvangt een boekenpakket, beschikbaar gesteld door de Crime Compagnie, en een boekenbon t.w.v. € 25,--, aangeboden door de Stichting Nederlands Thrillerfestival.

Informatie over deze thrillerauteur is inmiddels te vinden in de rubriek Eerbetoon, waar hij is toegevoegd aan het Eerbetoon 2021, "Mo Hayder" en 2022, "Agatha Christie".

Alle overige inzenders: dank voor het meedoen! En blijf ons volgen voor meer thriller nieuws!

Lees meer

Prijswinnende lotnummers Boekenlegger 2022/2023 bekend!

Het heeft even iets langer geduurd dan gepland, maar dinsdag 25 april j.l. heeft de prijstrekking plaatsgevonden en zijn de winnende nummers van de boekenlegger-loterij van het Nederlands Thrillerfestival bekend geworden! Ten kantore van Just Notarissen zijn door notaris Arie Jan van der Bijl, onder toezicht van zijn collega Camillus Overmeire en in aanwezigheid van Thrillerfestival-bestuurslid Jan Brouwer, de 15 winnende nummers getrokken.

Lees meer

MEER NIEUWS OVER DE JUNIOR VLEERMUIS

Wij lieten het al weten: dit jaar gaat er voor het eerst een Vleermuis worden uitgereikt voor het beste spannende jeugdboek(categorie 9 – 12 jaar). Namelijk de Junior Vleermuis. De jury kan daar een handje bij geholpen worden, vonden ze bij Silvester Kinder- en Jeugdboeken uit Zoetermeer. En dit door de echte kenners van kinderboeken: door jou dus! Heb je een heel spannend boek gelezen (uitgekomen na 1 oktober 2022) en vind je echt dat dit boek een kans moet maken om een Vleermuis te winnen? Lever dan vóór 1 juni 2023 bij Silvester een briefje in met:

Lees meer