Nieuws

SHORTLISTS MAX VLEERMUIZEN BEKEND!

Na publicatie van de longlists heeft de jury inmiddels ook de shortlists vastgesteld voor de MAX Gouden, de MAX Zilveren, de MAX Bronzen en de MAX Junior Vleermuis 2024.

Lees meer

INSCHRIJVING EXCLUSIEVE LEESCLUB GEOPEND!

Wie deel wil nemen aan de exclusieve leesclub die Uitgeverij Volt op zondag 3 november a.s. organiseert tijdens het Boekenfestival, kan zich nu aanmelden. Zie de aankondiging op deze website bij Programma en klik daar op de link voor verdere informatie.

Lees meer

LONGLISTS MAX VLEERMUIZEN 2024 BEKEND!

De juryleden hebben hun longlists voor de MAX Gouden, MAX Zilveren, MAX Bronzen én MAX Junior Vleermuis 2024 inmiddels bekend gemaakt! Voor de vier prijzen zijn de afgelopen maanden opnieuw vele tientallen aanmeldingen en voordrachten binnen gekomen, met opnieuw een record aantal voor de MAX Zilveren Vleermuis: de prijs voor de beste thriller van het jaar.

Lees meer

Voordrachten en aanmeldingen MAX Vleermuizen 2024 bekend

Alle voordrachten voor de MAX Gouden Vleermuis 2024, alsook alle aanmeldingen voor de MAX Zilveren, de MAX Bronzen en de MAX Junior Vleermuis 2024 zijn binnen en inmiddels allemaal geregistreerd.

Lees meer

EXCLUSIEVE LEESCLUB TIJDENS BOEKENFESTIVAL

Wil jij dit najaar als eerste de nieuwe Darby Kane lezen? Hou dan zondag 3 november vrij in je agenda, want dan organiseert Uitgeverij Volt een leesclub tijdens het Nederlands Thrillerfestival!

Hoe werkt het?
Een paar weken van tevoren stuurt de uitgeverij de eerste helft van "Ik weet wat je hebt gedaan" naar je op, zodat je die kunt lezen. Tijdens de leesclub kan je vervolgens met de andere deelnemers bespreken hoe jij denkt dat het afloopt. En aan het eind krijg je het boek gratis mee naar huis, zodat je meteen kunt ontdekken of je het goed had. Een unieke primeur, want het boek verschijnt pas op 5 november!
De inschrijving opent later deze zomer en het aantal plaatsen is beperkt, dus hou onze kanalen en die van Uitgeverij Volt goed in de gaten om als eerste hiervan op de hoogte te zijn!

Lees meer

Prijswinnende nummers boekenlegger 2023/2024 bekend!

De eerste van twee prijstrekkingen van de boekenlegger-loterij heeft plaatsgevonden op 21 juni 2024. Ten kantore van Just Notarissen zijn door notaris Arie Jan van der Bijl, onder toezicht van zijn collega Camillus Overmeire en in aanwezigheid van Thrillerfestival-bestuurslid Jan Brouwer de 15 winnende nummers getrokken.

Lees meer

EERSTE MAX JUNIOR VLEERMUIS IS VOOR "GROENWOUD - DE WERELD ACHTER DE DEUR"

Voor het eerst was er dit jaar, naast de MAX Gouden, Zilveren en Bronzen Vleermuis, ook een MAX Junior Vleermuis te winnen. Een prijs voor het beste spannende kinderboek. En meteen bij deze eerste keer ging het aantal aanmeldingen door het dak! Ruim 70 titels werden aangemeld. Het lijkt er dus wel op dat de uitgevers op deze onderscheiding hebben gewacht!
Een zware klus voor de jury die dit er toch maar "even" bij moest doen dit jaar. En nadat zij tot een longlist waren gekomen, maakten zij op 1 oktober j.l. de 6 genomineerde titels van de shortlist bekend.
Zondag 22 oktober was de bekendmaking en ontving de uitgever van Pari Thomson, de auteur van het winnende boek, de prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de sculptuur was er een oorkonde en een bijbehorende cheque ter waarde van € 500,--.

Een duidelijk prima toevoeging aan het arsenaal aan Vleermuizen, deze MAX Junior Vleermuis!

Lees meer

DEBUUTTHRILLER "DE ENGELENMOORD" WINT MAX BRONZEN VLEERMUIS 2023

Voor de vierde keer was er tijdens het Nederlands Thrillerfestival naast de MAX Gouden en MAX Zilveren Vleermuis ook de MAX Bronzen Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste debuutthriller van het jaar. Deze prijs viel op het boek "De Engelenmoord" van Bjorn Van den Eynde. Zondag 22 oktober was de bekendmaking en overhandigde Omroep MAX directeur Jan Slagter de prijs aan de auteur. Naast de sculptuur was er een oorkonde en een bijbehorende cheque ter waarde van € 1.000,--.

Voor deze debuutprijs kwamen opnieuw tientallen voordrachten binnen, uit binnen- en buitenland en ook hiervan kwamen er na de lees- en beoordelingsronde door de jury 15 titels op de longlist en uiteindelijk 6 op de shortlist te staan.

Lees meer