De Taalvleermuis

De Taalvleermuis is een jaarlijkse schrijfwedstrijd ‘schrijf je eigen thriller’ voor kinderen in groep 8 van basisscholen.

De Taalvleermuis is onderdeel van het Nederlands Thrillerfestival. Wij stimuleren lezen en actief met taal bezig zijn bij de jeugd. Dat doen we met deze schrijfwedstrijd en het organiseren van de verkiezing van de beste jeugdthriller van het jaar (de Junior Vleermuis). Door krachten te bundelen met de bibliotheken willen we dat kinderen de weg naar de bibliotheek gemakkelijker vinden. Want dat - samen met de schrijfwedstrijd – telt op naar meer geletterdheid. 
Met een inspirerende workshop van acteur Laurens de Groot (Man met Koffer) helpen we leerlingen op weg om een spannend verhaal te schrijven. De workshops voor de klassen die meedoen, vinden zoveel mogelijk plaats in de bibliotheken.
Een jury beoordeelt de ingezonden verhalen en doet een voordracht voor vijf genomineerden van wie er één de prijswinnaar is. De verhalen bundelen we in een geïllustreerd boekje. 

We organiseren de wedstrijd inmiddels vijftien jaar. Dit jaar maken we op zondag 3 november de genomineerden en de prijswinnaar bekend. Burgemeester Bezuijen van Zoetermeer reikt de prijzen uit. 

Zit je in groep 8 en wil je meedoen? Lees verder
Werk je op een basisschool? Lees verder
Informatie. Lees verder