Over ons

Het Nederlands Thrillerfestival is een niet meer weg te denken evenement in de Gemeente Zoetermeer. De stad werd de afgelopen jaren steeds ruim een week lang omgedoopt tot Thrillercity. In 2018 zelfs 10 dagen lang, vanwege het toen vallende 10-jarig bestaan van het festival. 

Ook daarna vond het festival jaarlijks plaats. Zelfs in 2020, al was het in aangepaste vorm vanwege Covid-19. En het afgelopen jaar 2021 was er gelukkig weer een compleet programma uitvoerbaar, 8 dagen lang. Van zondag 24 tot en met zondag 31 oktober 2021. Kijk hier voor het programma 2021. .

De missie van het Nederlands Thrillerfestival

Onze missie is om een veelzijdig en aantrekkelijk programma voor jong en oud aan te bieden rondom het spannende verhaal. Doel is daarnaast om een brede samenwerking met (en tussen) culturele instellingen en het onderwijs te realiseren. Belangrijk is dat het Nederlands Thrillerfestival een landelijke uitstraling heeft voor een positief effect op het festival en daardoor voor de stad Zoetermeer. 

Wat is er te doen op het Nederlands Thrillerfestival?

Tijdens het festival worden er vele culturele activiteiten en evenementen georganiseerd in samenwerking met bedrijven, culturele instellingen, scholen en creatieve Zoetermeerders. 

Het festival staat in het teken van het spannende verhaal in al haar soorten en maten. Toneel, film, musical, literatuur, tentoonstellingen, lezingen, workshops en veel meer.