Over ons

Het Nederlands Thrillerfestival is een niet meer weg te denken evenement in de gemeente Zoetermeer. De stad werd ook in 2018 weer ruim een week lang omgedoopt tot Thrillercity. Dit keer 10 dagen lang: van vrijdag 26 oktober tot en met zondag 4 november 2018, vanwege het 10-jarig bestaan van het festival. 

Ook in 2019 vond het Nederlands Thrillerfestival weer plaats, en wel van zondag 27 oktober tot en met zondag 3 november 2019. In 2020 werd een aangepaste versie van het festival gehouden vanwege Covid-19. Zie voor nadere informatie het programma .

De missie van het Nederlands Thrillerfestival

Onze missie is om een veelzijdig en aantrekkelijk programma voor jong tot oud aan te bieden rondom het spannende verhaal. Doel is daarnaast om een brede samenwerking met (en tussen) culturele instellingen en het onderwijs te realiseren. Belangrijk is dat het Nederlands Thrillerfestival een landelijke uitstraling heeft voor een positief effect op het festival en daardoor voor de stad Zoetermeer.

Wat is er te doen op het Nederlands Thrillerfestival?

Tijdens het festival worden er vele culturele activiteiten en evenementen georganiseerd in samenwerking met bedrijven, culturele instellingen en creatieve Zoetermeerders. 

Het festival staat in het teken van het spannende verhaal in al haar soorten en maten. Toneel, film, musical, literatuur, tentoonstellingen, lezingen, workshops, en veel meer.