Mannelijke auteurs

Jacob Vis is een pseudoniem voor de Nederlandse schrijver Job Vis, geboren in Haarlem op 20 september 1940. Hij ging naar de land- en tuinbouwschool en de bosbouwschool, en was tot 2001 werkzaam als bosbouwer bij Staatsbosbeheer. Jacob Vis is schrijver sinds 1987 en auteur van misdaadromans met een actueel en controversieel maatschappelijk thema en doet veel onderzoek voor hij een boek over een bepaald onderwerp schrijft.

Vis schrijft ‘factie’, hij is betrokken bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen en in zijn boeken zijn altijd actuele thema’s verwerkt, hij wil de realiteit beschrijven. Een ander kenmerk van zijn werk is de oer-Nederlandse plattelandse sfeer met daarbij veel beschrijving van flora en fauna. Naast schrijven geeft Vis cursussen aan beginnende schrijvers en was hij zes jaar lang secretaris van het Nederlandse Genootschap van Misdaadauteurs.

Zijn boeken werden meerdere malen genomineerd voor een prijs. In 2011 werd hij door RTV-Oost verkozen tot kunstman van Overijssel. Met de thriller ‘De Zwarte Duivel’ won hij in juni 2015 de Diamanten Kogel, de Belgische prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman van het jaar. Tijdens het Nederlands Thrillerfestival 2020 won hij de Max Gouden Vleermuis, een oeuvreprijs voor een schrijver van meerdere spannende boeken!

Koop een boek van Jacob Vis!

Na het winnen van een schrijverswedstrijd, verscheen in 2018 zijn debuutthriller EGYPTISCH BLAUW. Zijn tweede boek BLOEDMAAN werd ontzettend goed ontvangen en behoorde volgens het lezersplatform ‘langzullenwelezen’ van de VRT tot de 20 beste boeken van 2019. In mei 2020 verscheen zijn derde boek HIJ NOEMDE ME DUIVELSKIND bij uitgeverij Kramat en in augustus 2021 werd zijn vierde boek uitgebracht: WILDE GOK, bij Phoenix Books. Een jaar later op 14 februari 2022 verscheen DUISTERE GRENS en hetzelfde jaar werd bij uitgeverij LetterRijn zijn zesde thriller WAT IK NIET DEED uitgegeven.

Johnny probeert zijn verhalen steeds neer te zetten als een realistisch, menselijk maar vooral filmisch geheel. Zo zijn de boeken in eerste instantie thrillers maar het zijn ook verhalen over emoties, over worstelen met het verleden en over keuzes maken die niet altijd evident blijken te zijn. Hij gebruikt graag verschillende verhaallijnen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben maar op het eind mooi samen komen. Als lezer kom je in een grote puzzel terecht die je steeds verder doet lezen. Onder het pseudoniem ASTER BORG schreef Johnny inmiddels ook zijn eerste feelgood novelle DANSEN TUSSEN WILDE ROZEN.

Koop een boek van Johnny Bollé!

Theo Akse schrijft momenteel aan zijn vierde Haagse thriller. In 2013 verscheen zijn eerste boek. Rechercheur Ben Bos, hoofdpersonage in zijn boeken, is in zijn onderzoeken naar moord en georganiseerde criminaliteit inmiddels wel aan onverwachte wendingen gewend. Akse vervlecht in elk boek een typisch Haags fenomeen als rode draad van het verhaal. Een verborgen waterloop, China Town en de architectonische nalatenschap van de beroemde Berlage waren dat in zijn reeds gepubliceerde boeken. In zijn vierde boek is de rode draad het Haagse graf van de 100 jaar geleden vermoorde immens populaire acteur en cabaretier Jean Louis Pisuisse., Geboren en getogen in Den Haag en met 46 jaar politiewerk in binnen- en buitenland geeft Akse meer dan genoeg inspiratie om zijn thrillers te schrijven.

Koop een boek van Theo Akse!

Wouter werkte jarenlang als militair journalist voor het Ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. Hij maakte onder meer reportages in Mali en Afghanistan waar hij wekenlang met de troepen optrok, maar bezocht ook oefenlocaties van het Franse Vreemdelingenlegioen in Frans Guyana en voer mee met marineschepen tijdens NAVO-oefeningen en mijnbestrijdingsacties. De dingen die hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie. Zijn debuut, Machtsstrijd, haalde de shortlist van de Diamanten Kogel en won de Hebban Thriller Debuutprijs. Verraad, Wouters tweede thriller, werd door ThrillZone genomineerd voor beste Nederlandstalige Thriller. Momenteel werkt Wouter als persvoorlichter bij het Ministerie van Defensie en schrijft in zijn vrije tijd thrillers.

Koop een boek van Wouter Helders!

Klaas de Vries debuteerde in 2014 met “Operatie Vuurvogel”. Dit jaar verscheen “Hilario” en een derde thriller staat op het punt van afronding. Daarmee is zijn overgang van fulltime bestuurder en politicus naar fulltime auteur wel een feit. In alle boeken speelt Commissaris Banning een hoofdrol. In “Operatie Vuurvogel” lost hij een gruwelijke moord op een concertpianist op, met een spectaculaire ontknoping in Venetië. In “Hilario” behandelt Banning een aanslag op een medewerker van de geheime dienst. De minister en het slachtoffer lopen hem daarbij voor de voeten. Gaat het daarbij om staatsgeheimen of vooral over ingewikkelde persoonlijke relaties tussen dader en slachtoffer? Klaas de Vries was minister en kamerlid en de kennis die hij daarbij opdeed wordt natuurlijk in zijn boeken goed gebruikt. Daarnaast maakte hij een cd met eigen werk (Klaas Anderzijds), en een cd met het Goethe-trio (Bloemen).

Koop een boek van Klaas de Vries!

Era Richmen is het pseudoniem van Eric Bakker. Voorheen schreef Eric onder dit pseudoniem samen met Herman Zandstra, maar na het derde boek, “De Saraceense Samenzwering” (2019), besloten beide schrijvers in goede harmonie ieder hun eigen weg te gaan. Eric is daarbij gebruik blijven maken van de naam Era Richmen.

Op 1 mei jl. is de vierde thriller van Era Richmen verschenen: “De Paarse Engel”. Hierin figureren dezelfde (hoofd)personen als in “De Saraceense Samenzwering”. “De Paarse Engel” krijgt lovende kritieken en heeft een aantal weken de nummer 1 positie bekleed in de Hebban ranking van meest populaire boeken.

Plannen voor een opvolger van “De Paarse Engel” zijn er ook al. Era Richmen is druk bezig met het schrijven van het manuscript.

Koop een boek van Era Richmen!

Koen D’haene

Website:  http://koendhaeneschrijft.blogspot.com/

Koen D’haene (Wevelgem, 1964) is leraar Nederlands en werkt als stafmedewerker in een bibliotheek en als docent in de bibliotheekopleiding. Hij is ook eindredacteur van de publicaties van de Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers (VWS). Hij schrijft geëngageerde kinderboeken (onder meer “Valsspeler”, 2003 en “Een hoofd vol rommel”, 2013,) alsook historische jeugdromans (onder meer “De oversteek”, 2014 en “Ketters van de Kemmelberg”, 2017).

Hij schrijft ook toneelteksten (onder meer de luchtige thriller “Moordsele”, 2018). In 2016 verscheen zijn eerste misdaadroman “IJs” bij Uitgeverij LetterRijn. De roman speelt zich af op een ijzige gletsjer in Zwitserland en ontrafelt het mysterie van de hoofdpersonages Mats en Sarah. “Zand”, (2020) is het zelfstandig leesbare vervolg op het debuut en speelt zich af op Schiermonnikoog, het Friese eiland waar “IJs” eindigde. “Rots”, (2021) is het derde en laatste deel van deze misdraadtrilogie. Het decor van deze roman is opnieuw een bijzondere en sfeervolle vakantiebestemming, deze keer in de streek van Remouchamps in de Belgische Ardennen.

Koen D’haene noemt zijn romans het liefst “duistere relatieromans”. Er gebeurt heel wat, vooral in de hoofden en in de harten van de hoofdpersonages. Rechercheurs, inspecteurs of detectives komen pas op de proppen als het verhaal af en het boek dicht is.

Koop een boek van Koen D'haene!

Een must voor de thrillerliefhebber is Zwarte Sneeuw. Niet 1, niet 2, maar liefst 4 thrillers in 1 boek! Geen korte verhalen, maar novelles.

Miriam Lucia | “David en Sara”
Miriam Lucia brengt, vanuit haar functie bij de bibliotheek, met verve haar liefde voor het lezen van boeken over aan de basisschoolkinderen van Voorschoten. Miriam heeft meerdere schrijfcursussen gevolgd en is lid van de Voorschotense Schrijvers Kring. Inmiddels zijn er vijf verhalen van haar hand gepubliceerd.

Luc Vos | “Noorderlichtvrouw”
Luc Vos is wereldreiziger, sporter, schrijver, vader, echtgenoot, dromer, optimist en consultant. En als het even kan dat alles gecombineerd en door elkaar. In 2019 vormden twee trips naar Noorwegen de ideale inspiratie voor ‘Noorderlichtvrouw’. In 2021 lanceert Luc de thriller WREED in het Boek10 project.

Annemarie Ros |”Altijd rustig blijven”
Annemarie heeft meerdere verhalen gepubliceerd onder pseudoniem Sam Jacobs. Altijd rustig blijven is haar debuut novelle en een reden om onder haar eigen naam verder te gaan. Ze werkt moment aan een spannende historische roman dat zich afspeelt in Groningen, haar voormalige studentenstad.

Jacob Dens | “Het Boek”
Jacob Dens leeft al vanaf zijn peutertijd een leven vol verhalen. Zijn grote luisterhonger drijft zijn ouders om niet alleen dagelijks verhalen voor te lezen, maar ook zijn lievelingsboeken voor hem in te spreken op cassettes. Jacob is een aanhanger van de ijsbeermethode - iets opschrijven, opstaan, vijf rondjes wandelen om na te denken en weer gaan zitten - en hoopt nog vele kilometers af te leggen nu deze publicatiestap gezet is!"

Koop het boek Zwarte Sneeuw

Zijn hele leven al schreef Camille Jacobs verschillende manuscripten en gedichten. 
Na herhaaldelijk aandringen van vrienden en kennissen besloot hij dan toch uiteindelijk met 
‘Wraak” zijn eerste boek uit te geven. 

Zijn boeken zijn een mix van feiten en fantasie die iedereen die begint te lezen aangenaam zal verrassen door zijn aparte, gemakkelijke leesstijl. Een boek met de juiste ingrediënten, waarheden, spanning en een mooie verrassende ontknoping van een leuk verhaal. 

Camille Jacobs is een Vlaamse schrijver die je niet direct in een vakje met andere kan plaatsen. 
Van zijn hand verschenen verder “De waarheid”, “Dodelijke afrekening” en “Moedermoord”. 

Koop een boek van Camille Jacobs!

De pen is zijn penseel, zijn streken bestaan uit woorden. Fantasie is zijn pallet. Hij kleurt met onzichtbare tinten en vormt beelden uit niets, en geuren, smaken. Hij laat onhoorbare geluiden horen, maakt zinnen voelbaar hoewel uw vingers slechts het canvas ombladeren. Uw geest vult hij met illusies, hij toont uitzichten op andere werelden, werkelijkheden, what iffs. Hij verbreedt zijn horizon om die van u met emoties te verrijken.

Schrijven is scheppen, zijn lust en leven, die hij zielsgraag met u deelt. Zijn naam is Terrence Lauerhohn, hij is een verzinner van verbeelding. Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. Sinds 2014 zijn ook een flink aantal kortverhalen van hem in genre-magazines en verhalenbundels gepubliceerd, waarvan verschillende zelfs in de USA.  

Koop een boek van Terrence Lauerhohn

Bert Bergs is het pseudoniem van Robert Vandenberghe. Hij debuteerde in 2013  met de thriller, ‘Het duivelse recept’, meteen gevolgd door ‘Cirkel twaalf’ (2013) en ‘Het Pi-algoritme’ (2014). ‘Duivels recept’ en ‘Pi-algoritme’ werden recent opnieuw uitgegeven bij aquaZZ in Nederland.

In 2015 verscheen ’30 dagen’, dat werd heruitgegeven in 2019. Deze thriller zette de toon voor een vierdelige reeks, waarin journalist Marc Ackein gaat samenwerken met de Gentse rechercheur Sara Vits, die zijn levenspartner wordt. Wraak, drugs, fraude en chantage passeren de revue. ‘Uit balans’ (2020) sluit deze quadrilogie af. In 2022 zag ‘Onvoorziene Omweg’ het daglicht, het eerste boek van een nieuwe reeks rond rechercheur Niels Verdeng.

Bert Bergs’ thrillers verwijzen vaak naar de Gentse universiteit, waar hij hoogleraar was. In zijn romans verwerkt hij de actualiteit op zijn eigen manier en komen de nieuwe technologische middelen regelmatig aan bod. Momenteel werkt hij aan zijn negende thriller.

Naast schrijven, corrigeert Bergs transcripties voor de vakgroep Taalkunde (UGent), produceert en speelt hij muziek, geeft hij lezingen over bluesmuziek en luchtvaart en is pr-man bij de Vereniging van Vlaamse misdaadauteurs.

Koop een boek van Bert Bergs

Bas Haan (1973) is onderzoeksjournalist. Hij begon als rechtbankverslaggever en werkte bij de televisie voor Netwerk en Nova, nu voor Nieuwsuur. Hij won onder meer drie keer De Tegel en werd in 2015 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. Zijn truecrime bestseller “De Deventer moordzaak” is verfilmd als De Veroordeling. Voor zijn boek “De rekening voor Rutte”, over de bonnetjesaffaire waarop drie bewindslieden vielen, won hij De Loep in 2017 en de Brusseprijs in 2018.

Koop een boek van Bas Haan

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. Hun bekendste werk is de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol. 

Het echtpaar schrijft niet samen. Eén van hen begint met een hoofdstuk dat vervolgens door de ander bewerkt wordt. Om de beurt bewerken zij een hoofdstuk net zolang totdat hun persoonlijke stijlen uitgewist zijn en er een derde stem ontstaat: de stem van Nicci French. Nicci en Sean zijn in oktober 1990 getrouwd en samen kregen zij twee kinderen. Momenteel wonen ze in het dorp Suffolk, 100 km van Londen. 

Koop een boek van Nicci French!

Alexander Olbrechts is een Vlaamse auteur die met zijn twee katten (de ragdolls Trixie en Louis) en vrouw (Sara) in Kortenberg woont. Zijn kortverhaal ‘Jongen zonder naam’ haalde de tweede plaats op de schrijfwedstrijd De Zilveren Strop 2022 – de wedstrijd voor het beste Nederlandstalige kortverhaal. Daarnaast won hij samen met drie andere auteurs de schrijfwedstrijd ‘Fatale Ontmoeting’ van Godijn Publishing.

Hij is medisch laboratoriumtechnoloog van opleiding en werkt sinds 2009 in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België. Zijn wetenschappelijke achtergrond neemt hij graag in zijn werk op. Daarnaast is hij al enkele jaren muziekredacteur bij het digitale muziekmagazine metalfans.be .

Het liefst schrijft hij niet-alledaagse thrillers met een uitdagend karakter. Hij schrijft zijn thrillers graag zoals hij fantasy schrijft: door de personages levendig uit te werken, hun persoonlijke wereld en gedachten te schetsen en plotgericht te schrijven naar een zinderend einde met een grote confrontatie tussen de protagonisten en antagonisten. Alexander probeert telkens een ander soort boek te schrijven en schrijftechnisch niet in herhaling te vallen.

Publicaties bij GP:

Jesse Goessens is een jonge veertiger, getrouwd, vader van twee kinderen en tewerkgesteld als leidinggevende  binnen Customer Service bij D’Ieteren. Daarnaast is hij fotograaf. “Elke dag sta ik vroeger dan mijn  huisgenoten op om te schrijven (poëzie, kort verhaal, fictie…..). In september 2020 ben ik een driejarig traject “Creatief schrijven” gestart in het conservatorium  te Leuven. Heb meerdere cursussen gevolgd (online, Wisper….).”

Jesse behaalde met zijn verhaal “De pen en de steen” een mooie vierde plaats in de schrijfwedstrijd “Uitbreken”. Zijn verhaal werd dan ook gepubliceerd in de bundel “Uitbreken”, waarin de 10 winnende verhalen werden opgenomen. 

In november 2022 verscheen “Uit water en bloed”, zijn eerste roman. Geen standaard whodunit, maar een bijzonder, beklijvend verhaal dat je niet loslaat.

 

Koop een boek van Jesse