Mannelijke auteurs

Jacob Vis is een pseudoniem voor de Nederlandse schrijver Job Vis, geboren in Haarlem op 20 september 1940. Hij ging naar de land- en tuinbouwschool en de bosbouwschool, en was tot 2001 werkzaam als bosbouwer bij Staatsbosbeheer. Jacob Vis is schrijver sinds 1987 en auteur van misdaadromans met een actueel en controversieel maatschappelijk thema en doet veel onderzoek voor hij een boek over een bepaald onderwerp schrijft.

Vis schrijft ‘factie’, hij is betrokken bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen en in zijn boeken zijn altijd actuele thema’s verwerkt, hij wil de realiteit beschrijven. Een ander kenmerk van zijn werk is de oer-Nederlandse plattelandse sfeer met daarbij veel beschrijving van flora en fauna. Naast schrijven geeft Vis cursussen aan beginnende schrijvers en was hij zes jaar lang secretaris van het Nederlandse Genootschap van Misdaadauteurs.

Zijn boeken werden meerdere malen genomineerd voor een prijs. In 2011 werd hij door RTV-Oost verkozen tot kunstman van Overijssel. Met de thriller ‘De Zwarte Duivel’ won hij in juni 2015 de Diamanten Kogel, de Belgische prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman van het jaar. Tijdens het Nederlands Thrillerfestival 2020 won hij de Max Gouden Vleermuis, een oeuvreprijs voor een schrijver van meerdere spannende boeken!

Koop een boek van Jacob Vis!

Johnny Bollé is schrijver van korte verhalen en thrillers. Daarnaast werkt hij als fitnessmanager in een sportclub in Edegem.

Na het winnen van een schrijverswedstrijd, verscheen in 2018 zijn debuutthriller EGYPTISCH BLAUW. Zijn tweede boek BLOEDMAAN werd ontzettend goed ontvangen en behoorde volgens het lezersplatform ‘langzullenwelezen’ van de VRT tot de 20 beste boeken van 2019. In mei 2020 verscheen zijn nieuwste boek HIJ NOEMDE ME DUIVELSKIND bij uitgeverij Kramat. Johnny probeert zijn verhalen steeds neer te zetten als een realistisch, menselijk maar vooral filmisch geheel. Zo zijn de boeken in eerste instantie thrillers maar het zijn ook verhalen over emoties, over worstelen met het verleden en over keuzes maken die niet altijd evident blijken te zijn. Hij gebruikt graag verschillende verhaallijnen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben maar die op het eind mooi samen komen. Als lezer kom je in een grote puzzel terecht die je steeds verder doet lezen.

Koop een boek van Johnny Bollé!

Theo Akse schrijft momenteel aan zijn vierde Haagse thriller. In 2013 verscheen zijn eerste boek. Rechercheur Ben Bos, hoofdpersonage in zijn boeken, is in zijn onderzoeken naar moord en georganiseerde criminaliteit inmiddels wel aan onverwachte wendingen gewend. Akse vervlecht in elk boek een typisch Haags fenomeen als rode draad van het verhaal. Een verborgen waterloop, China Town en de architectonische nalatenschap van de beroemde Berlage waren dat in zijn reeds gepubliceerde boeken. In zijn vierde boek is de rode draad het Haagse graf van de 100 jaar geleden vermoorde immens populaire acteur en cabaretier Jean Louis Pisuisse., Geboren en getogen in Den Haag en met 46 jaar politiewerk in binnen- en buitenland geeft Akse meer dan genoeg inspiratie om zijn thrillers te schrijven.

Koop een boek van Theo Akse!

Wouter werkte jarenlang als militair journalist voor het Ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. Hij maakte onder meer reportages in Mali en Afghanistan waar hij wekenlang met de troepen optrok, maar bezocht ook oefenlocaties van het Franse Vreemdelingenlegioen in Frans Guyana en voer mee met marineschepen tijdens NAVO-oefeningen en mijnbestrijdingsacties. De dingen die hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie. Zijn debuut, Machtsstrijd, haalde de shortlist van de Diamanten Kogel en won de Hebban Thriller Debuutprijs. Verraad, Wouters tweede thriller, werd door ThrillZone genomineerd voor beste Nederlandstalige Thriller. Momenteel werkt Wouter als persvoorlichter bij het Ministerie van Defensie en schrijft in zijn vrije tijd thrillers.

Koop een boek van Wouter Helders!

Klaas de Vries debuteerde in 2014 met “Operatie Vuurvogel”. Dit jaar verscheen “Hilario” en een derde thriller staat op het punt van afronding. Daarmee is zijn overgang van fulltime bestuurder en politicus naar fulltime auteur wel een feit. In alle boeken speelt Commissaris Banning een hoofdrol. In “Operatie Vuurvogel” lost hij een gruwelijke moord op een concertpianist op, met een spectaculaire ontknoping in Venetië. In “Hilario” behandelt Banning een aanslag op een medewerker van de geheime dienst. De minister en het slachtoffer lopen hem daarbij voor de voeten. Gaat het daarbij om staatsgeheimen of vooral over ingewikkelde persoonlijke relaties tussen dader en slachtoffer? Klaas de Vries was minister en kamerlid en de kennis die hij daarbij opdeed wordt natuurlijk in zijn boeken goed gebruikt. Daarnaast maakte hij een cd met eigen werk (Klaas Anderzijds), en een cd met het Goethe-trio (Bloemen).

Koop een boek van Klaas de Vries!

Era Richmen is het pseudoniem van Eric Bakker. Voorheen schreef Eric onder dit pseudoniem samen met Herman Zandstra, maar na het derde boek, “De Saraceense Samenzwering” (2019), besloten beide schrijvers in goede harmonie ieder hun eigen weg te gaan. Eric is daarbij gebruik blijven maken van de naam Era Richmen en inmiddels volop bezig met zijn vierde thriller. Hierbij zullen dezelfde (hoofd)personen als in “De Saraceense Samenzwering” een rol spelen.

“De Saraceense Samenzwering” drong door tot zowel de shortlist van de jury- als de publieksprijs van "Beste Nederlandse thriller 2019" van ThrillZone. Daarnaast heeft Eric op verzoek van Hebban een kort, spannend verhaal van 1000 woorden geschreven voor hun “Thriller 10-daagse”.

Vooruitlopend op het vierde boek verschijnt in november 2020 een kort verhaal van Eric in de bundel “Blind Vertrouwen”, dat wordt uitgegeven door zijn uitgever LetterRijn.

Koop een boek van Era Richmen!

Koen D’haene (Wevelgem, 1964) is leraar Nederlands en werkt als stafmedewerker in een bibliotheek. Hij is ook eindredacteur van de publicaties van de Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers (VWS).

Hij schrijft geëngageerde kinderboeken (o.m. ‘Valsspeler’, 2003 en ‘Een hoofd vol rommel’, 2013) en historische jeugdromans (o.m. ‘De oversteek’, 2014 en ‘Ketters van de Kemmelberg’, 2017). Hij schrijft ook toneelteksten (o.m. de luchtige thriller ‘Moordsele’, 2018). In 2016 verscheen zijn eerste misdaadroman ‘IJs’ bij uitgeverij LetterRijn. De roman speelt zich af op een ijzige gletsjer in Zwitserland en ontrafelt het mysterie van de hoofdpersonages Mats en Sarah. ‘Zand’ is het zelfstandig leesbare vervolg op het debuut en speelt zich af op Schiermonnikoog, het Friese eiland waar IJs eindigde. Momenteel werkt hij aan een derde en laatste deel van deze misdaadtrilogie, weer op een bijzondere en sfeervolle vakantiebestemming.

Koen D'haene noemt zijn romans het liefst 'duistere relatieromans'. Er gebeurt heel wat, vooral in de hoofden en harten van de hoofdpersonages. Rechercheurs, inspecteurs of detectives komen pas op de proppen als het verhaal af en het boek dicht is.

Koop een boek van Koen D'haene!

Een must voor de thrillerliefhebber is Zwarte Sneeuw. Niet 1, niet 2, maar liefst 4 thrillers in 1 boek! Geen korte verhalen, maar novelles.

Miriam Lucia | “David en Sara”
Miriam Lucia brengt, vanuit haar functie bij de bibliotheek, met verve haar liefde voor het lezen van boeken over aan de basisschoolkinderen van Voorschoten. Miriam heeft meerdere schrijfcursussen gevolgd en is lid van de Voorschotense Schrijvers Kring. Inmiddels zijn er vijf verhalen van haar hand gepubliceerd.

Luc Vos | “Noorderlichtvrouw”
Luc Vos is wereldreiziger, sporter, schrijver, vader, echtgenoot, dromer, optimist en consultant. En als het even kan dat alles gecombineerd en door elkaar. In 2019 vormden twee trips naar Noorwegen de ideale inspiratie voor ‘Noorderlichtvrouw’. In 2021 lanceert Luc de thriller WREED in het Boek10 project.

Annemarie Ros |”Altijd rustig blijven”
Annemarie heeft meerdere verhalen gepubliceerd onder pseudoniem Sam Jacobs. Altijd rustig blijven is haar debuut novelle en een reden om onder haar eigen naam verder te gaan. Ze werkt moment aan een spannende historische roman dat zich afspeelt in Groningen, haar voormalige studentenstad.

Jacob Dens | “Het Boek”
Jacob Dens leeft al vanaf zijn peutertijd een leven vol verhalen. Zijn grote luisterhonger drijft zijn ouders om niet alleen dagelijks verhalen voor te lezen, maar ook zijn lievelingsboeken voor hem in te spreken op cassettes. Jacob is een aanhanger van de ijsbeermethode - iets opschrijven, opstaan, vijf rondjes wandelen om na te denken en weer gaan zitten - en hoopt nog vele kilometers af te leggen nu deze publicatiestap gezet is!"

Koop het boek Zwarte Sneeuw