Uitgeverijen

Hamley Books is een jonge, dynamische uitgeverij die zich specialiseert in spannende boeken, Young Adult in diverse genres en jeugdboeken (9+). De uitgeverij bestaat sinds september 2018 en heeft intussen tientallen boeken uitgebracht die in verschillende Belgische en Nederlandse boekhandels te verkrijgen zijn.

De namen van een aantal van de auteurs kunnen misschien bekend in de oren klinken. Zij hebben Sandra J. Paul, Nina Verheij, Pat Craenbroek, Belinda Aebi, Aloka Liefrink en Barbara De Smedt in hun aanbod. Ook besteden zij veel aandacht aan nieuw talent en maken daar met plezier ruimte voor.

Koop een boek van uitgeverij Hamley Books!

Godijn Publishing is gevestigd in het Noord-Hollandse Hoorn. Uitgever van manuscripten van schrijvers die inspireren en waarin zij geloven. Zonder overtuiging en vertrouwen in de schrijver kun je, volgens hen, als uitgever geen boek op de markt brengen. De uitgeverij richt zich vooral op Romans, Young Adult en het fantastische genre. Elly Godijn heeft om haar heen een team van eindredacteuren, vormgevers, een PR-medewerker en inspirators waarmee zij beginnende en ervaren schrijvers begeleidt bij het publiceren van hun boek.

Koop een boek van Uitgeverij Godijn Publishing!

Ambo|Anthos uitgevers bekleedt al meer dan een halve eeuw een vooraanstaande positie in het Nederlandstalige literaire landschap. De constante kwaliteit van het veelzijdige fonds heeft Ambo|Anthos tot een van de meest succesvolle uitgeverijen gemaakt.

De rijke geschiedenis van Ambo|Anthos begint in 1963 als Herman Pijfers uitgeverij Ambo opricht, in eerste instantie een non-fictie fonds, maar aangevuld met standaardwerken uit de klassieke literatuur, zorgvuldig vormgegeven en in hedendaagse vertalingen, in de reeks Ambo-klassiek. Dankzij een onorthodoxe cultuur waarin creativiteit hand in hand gaat met ondernemerschap breidde de omvang zich gestaag uit. Sinds het samengaan in 1996 met uitgeverij Anthos bestrijkt het fonds van Ambo|Anthos kwalitatieve boeken binnen de genres non-fictie, fictie en thrillers.

Het huidige Ambo|Anthos is breed georiënteerd en kenmerkt zich door boeken met een sterk verhalend karakter, zoals in het Nederlandse werk van Herman Koch, Murat Isik of Simone van der Vlugt. Dit geldt ook voor de vertaalde literatuur waarvan schrijvers als Jonathan Safran Foer, Milan Kundera en Sally Rooney bekende vertegenwoordigers zijn. Nicci French, René Appel en B.A. Paris voeren de indrukwekkende lijst van thrillerauteurs aan. 

Met een bevlogen team blijven we creativiteit combineren met durf en ondernemerschap om ons fonds beeldbepalend te laten zijn in Nederland en Vlaanderen.

Koop een boek van uitgeverij Ambo|Anthos!

De Crime Compagnie is gespecialiseerd in thrillers die stuk voor stuk misdadig goed zijn. We geven niet alleen literaire en psychologische thrillers uit, maar ook spannende romans, feelgoodthrillers & detectives. We maken thrillers voor vrouwen met vrouwen in de hoofdrol. Als zelfstandige uitgeverij kunnen we snel schakelen en zijn we persoonlijk betrokken bij ieder boek. In ons fonds vind je auteurs als Loes den Hollander, Linda Jansma, Marelle Boersma, Ingrid Oonincx, Marijke Verhoeven, Angelique Haak, Marion van de Coolwijk en Heleen van den Hoven.

Koop een boek van Crime Compagnie!

Phoenix Books: een uitgeverij met een hart en een missie.

Met meer dan 26 jaar ervaring begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is voor auteurs om persoonlijk betrokken te zijn bij het hele proces, van manuscript tot boek. Bij ons geloven we dat elk boek een uniek “kindje” is dat we vol trots de wereld in sturen. 

Onze focus ligt voornamelijk op aangrijpende en spannende boeken voor kinderen vanaf 7 jaar, Young Adults en volwassenen. Of je nu op zoek bent naar een meeslepende thriller, een betoverend fantasyverhaal , een angstaanjagende horror, een mysterie dat je aan het denken zet of een avontuur dat je hart sneller doet kloppen: bij Phoenix Books vind je het allemaal. We staan ook open voor historische romans, waargebeurde verhalen en non-fictie die ons raken. 

Bij Phoenix Books worden we gedreven door een passie voor boeken. Samen met jou willen we een prachtig verhaal creëren. Ons team, bestaande uit ervaren medewerkers zoals ontwerpers, redacteurs, illustratoren en andere creatieve geesten, werkt nauw samen met onze auteurs. We vormen een hecht team dat dit avontuur samen bewandelt. 

Koop een boek van uitgeverij Phoenix Books