Vrouwelijke auteurs

Rik Raven is een schrijver met een bijzonder verhaal. Ze schrijft verhalen, ondanks dat ze op jonge leeftijd bij een ongeval zwaar hersenletsel opliep. Tot nu toe heeft zij vier boeken op haar naam staan, en ze is momenteel aan twee nieuwe titels bezig. Ze omschrijft haar boeken zelf als ‘magisch-realistische thrillers, vergelijkbaar met de stijl van Stephen King.’

Van de hand van Rik Raven is ook de dichtbundel “Salmiak” met daarin het gedicht “Een hartklop ten afscheid”. Met dit gedicht won zij ooit een gedichtenwedstrijd van Crimezone. Met de presentatie van “Salmiak” maakt Rik op zondag 20 september 2020 haar debuut als dichter.

Koop een boek van Rik Raven!

Antoinette Kalkman (1964) is moeder, ondernemer, marketeer en schrijver, in willekeurige volgorde. In haar jeugd wilde ze journalist worden maar na een aantal omzwervingen in de advocatuur, chemie en modebranche kwam ze ruim 20 jaar geleden terecht in de financiële sector. Daar richt ze twee ondernemingen op en werd een veelgevraagd columniste in de financiële vakpers. In 2013 schreef ze “Schuld & Boete”, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk. Ze volgde diverse schrijfopleidingen en startte samen met Marelle Boersma een schrijfopleiding op maat: De ThrillerAcademie. Binnen deze ThrillerAcademie neemt zij de onderdelen personal branding en boekmarketing voor haar rekening. In november 2018 verscheen “Paal 15”, een bundel verhalen over de Waddeneilanden, waarvoor zij het titelverhaal schreef. Als onderdeel van de Schrijfjuffers blogt ze sinds 2019 over het schrijverschap. “Bonuszoon” is haar debuutthriller.

Koop een boek van Antoinette Kalkman!

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Zij heeft inmiddels vijftien succesvolle boeken geschreven, waaronder o.a. de bestsellers “Ik volg je” en “Vals Alarm” (ruim 100.000 verkochte boeken). Deze twee thrillers hebben diverse weken in de bestseller top 60 gestaan.

Haar eerste thriller verscheen in 2005. Vanaf dat moment is er elk jaar een boek uitgekomen. Vanaf 2015 schrijf zij aan een serie Vertrekthrillers. Deze verhalen zijn gebaseerd op populaire tv-programma’s als ‘Ik vertrek’ en ‘Het roer om’. Er zijn van deze serie al vier thrillers verschenen: “Enkele reis naar de Algarve”, “Chateau de Provence”, de bestseller “Ciao Sicilia” en haar in 2020 verschenen “Terug naar Cornwall”. In 2021 verschijnt “Het Moezelmeisje”. Tevens schreef ze een autobiografische roman met haar vader en schrijft ze korte verhalen voor diverse bundels en media.

Het is niet voor niets dat Marelle Vertrekthrillers schrijft. Zij weet als geen ander hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. Na een aantal jaren Portugal is ze neergestreken in Frankrijk, om te schrijven en schrijfvakanties te organiseren.

Koop een boek van Marelle Boersma!

Naast haar werk als auteur en uitgever is Hilda, woonachtig in Zoetermeer, inmiddels 24 jaar werkzaam in de financiële wereld. Voor schrijven en de Nederlandse taal heeft ze altijd een grote voorliefde gehad. Vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden, had ze maar één grote wens: schrijver worden! Haar vader was een groot verhalenverteller. Zijn boeiende verhalen leven voort in haar hoofd en sommige daarvan vinden hun weg naar het papier.

Ze schreef en schrijft o.a. verhalen en artikelen voor Borre Leesclub, het maandblad Bloom Magazine (voorheen Para-Astro) en Bobo. Daarnaast schrijft ze gedichten voor uitvaartondernemingen. Op verzoek van het Thuisfront van de Koninklijke Landmacht schreef ze ‘Het verhaal van Famke’, een kinderverhaal ter ondersteuning van jonge kinderen van militairen die door defensie worden uitgezonden. Eind 2015 debuteerde ze met haar young adult-roman “Geestverwanten”, in 2016 bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs. “Geestverwanten” is opgenomen in de luisterbibliotheek van Passend Lezen (mensen met een leesbeperking) en in 2019 nam uitgeverij Dyslexion de dyslexie-editie van de roman op in de collectie. Momenteel wordt het boek vertaald in het Duits. Een los te lezen vervolg op Geestverwanten, getiteld ‘Verschijningen’, kwam eind september 2020 uit bij Clavis Uitgeverij. Op dit moment werkt Hilda aan het derde deel van de Geestverwanten-serie.

Koop een boek van Hilda Spruit!

Hellen Bootsman is schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Ze heeft drie boeken in eigen beheer uitgebracht. Twee in de reeks Ridders Gezocht, de Nachtridder en Sneeuwpaarden. Deze verhalen zitten vol met geesten, witte wieven en heksen tegen een achtergrond van donkere bossen, mist en ondergrondse kasteelgewelven. Het zijn verhalen vol symboliek, dieren, humor en vooral vriendschap is een belangrijk thema. Haar derde boek is voor een jonger publiek. Het boek Nep-echt gaat over Oetje die ook wel wordt gezien als de Pippi Langkous van 2022, maar wel volstrekt uniek. Bij Bootsman staan eigenwijze en stoere meisjes centraal. Dat vindt de Drentse schrijfster belangrijk. ‘De personages hoeven ook niet heel lief te zijn, maar vooral krachtig, met een eigen persoonlijkheid en bijzondere trekjes.’ Haar schrijf- en tekenstijl beschrijft ze als vlot en authentiek. ‘Niemand schrijft en tekent zoals ik.’

Hellen Bootsman noemt zichzelf een Goudse Drent. Ze is woonachtig in het prachtige Drenthe, maar geboren in Gouda. Als het even kan zal ze Drenthe nooit meer verlaten. Naast schrijven en illustreren leest Hellen ook voor in de bibliotheek en op de kinderafdeling van een ziekenhuis in Groningen om de jeugd enthousiast te maken voor het lezen van boeken. Momenteel werkt ze aan deel twee van de serie Oetje en aan een prentenboek.

Koop een boek van Hellen H.M. Bootsman!

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: “Virtuele tango|”, “Verboden tranen”, “Verleden tijd”, “Verminkte toekomst”, “Verknipte tegenstander” en “Verzwegen trauma”. “Verborgen tralies” is het zevende deel met rechercheurs Sanne Philips, Luca Borra en paragnost Will de Jager. Ook is zij auteur van de thriller “In onschuld” en van de fantasyreeks “Jeremy Jago”.  Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller “Meedogenloos”. Zij heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man in Hoorn. Samen hebben zij twee kinderen. 

Koop een boek van Melissa Skaye!

José Kruijer viert dit jaar haar 25-jarig jubileum in het basisonderwijs. In 2017 debuteerde ze met “Verzwegen”. Hiermee won ze de tweede prijs bij de verkiezing Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2017. Voor haar tweede boek “Manzanilla” ontving ze ook lovende recensies. Beide boeken spelen zich af in Noord-Holland. Haar derde boek “De weddenschap” speelt zich af in Friesland, maar ook in de Noord-Hollandse plaats Heiloo. Een weddenschap met zichzelf zet het leven van Dieke Wielinga compleet op zijn kop. Ze vlucht naar een andere provincie om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Als jaren later de levens van haar kinderen in gevaar komen door een cruciale fout uit haar verleden, gaat ze de confrontatie met haar belager aan. Wie heeft het op haar gemunt, en is ze nog op tijd?

Koop een boek van José Kruijer!

Barbara Sevenstern (1969) is communicatiespecialist en schrijver. Samen met haar echtgenoot en drie kinderen woont ze in Den Haag. Ze droeg bij aan de spannende verhalenbundels “Donkere Dagen” (De Crime Compagnie) en “22 Groene Kevers” (Groene Kevers) . Eind 2019 debuteerde ze bij De Crime Compagnie met “Familiegeluk”, een thriller over familiebanden en de allesbepalende behoefte aan erkenning. Het boek behaalde bij uitkomen de vierde plaats in de Hebban Rank en eindigde ook op vier in de Beste Nederlandse Vrouwenthrillers 2019. De VN Detective & Thrillergids 2020 gaf Familiegeluk maar liefst vier sterren. Barbara is lid van de Schrijfjuffers, een schrijverscollectief dat blogt over dromen en dwalingen op weg naar publicatie en succes.

Koop een boek van Barbara Sevenstern!

Marieke Damen schreef eerder twee kinderboeken, waarna zij zich volledig ging richten op het schrijven van spannende, korte verhalen. Tijdens die periode ontstond de wens een heel boek te schrijven. In 2015 zijn de eerste woorden op papier gezet voor haar debuut “Stilleven” dat precies vijf jaar later uitgegeven werd door Letterrijn, in het voorjaar van 2020. 
“Stilleven”  haalde in 2020 de shortlist van de MAX Bronzen Vleermuis 2020 en dong toen mee naar de eerste editie van deze felbegeerde debuutprijs. 

Een gedeelte van de opbrengst besteedt Damen aan dagjes uit voor kinderen die noodgedwongen in woongroepen moeten leven. Hiermee hoopt zij een positief lichtpuntje in het verstoorde leven van deze kinderen te creëren. 

Haar tweede thriller, “Onbreekbaar”, uitgegeven door HarperCollins, staat op de shortlist van de MAX Zilveren Vleermuis 2022. De prijs voor de beste thriller van het jaar!   

Koop een boek van Marieke Damen!

Een must voor de thrillerliefhebber is Zwarte Sneeuw. Niet 1, niet 2, maar liefst 4 thrillers in 1 boek! Geen korte verhalen, maar novelles.

Miriam Lucia | “David en Sara”
Miriam Lucia brengt, vanuit haar functie bij de bibliotheek, met verve haar liefde voor het lezen van boeken over aan de basisschoolkinderen van Voorschoten. Miriam heeft meerdere schrijfcursussen gevolgd en is lid van de Voorschotense Schrijvers Kring. Inmiddels zijn er vijf verhalen van haar hand gepubliceerd.

Luc Vos | “Noorderlichtvrouw”
Luc Vos is wereldreiziger, sporter, schrijver, vader, echtgenoot, dromer, optimist en consultant. En als het even kan dat alles gecombineerd en door elkaar. In 2019 vormden twee trips naar Noorwegen de ideale inspiratie voor ‘Noorderlichtvrouw’. In 2021 lanceert Luc de thriller WREED in het Boek10 project.

Annemarie Ros |”Altijd rustig blijven”
Annemarie heeft meerdere verhalen gepubliceerd onder pseudoniem Sam Jacobs. Altijd rustig blijven is haar debuut novelle en een reden om onder haar eigen naam verder te gaan. Ze werkt moment aan een spannende historische roman dat zich afspeelt in Groningen, haar voormalige studentenstad.

Jacob Dens | “Het Boek”
Jacob Dens leeft al vanaf zijn peutertijd een leven vol verhalen. Zijn grote luisterhonger drijft zijn ouders om niet alleen dagelijks verhalen voor te lezen, maar ook zijn lievelingsboeken voor hem in te spreken op cassettes. Jacob is een aanhanger van de ijsbeermethode - iets opschrijven, opstaan, vijf rondjes wandelen om na te denken en weer gaan zitten - en hoopt nog vele kilometers af te leggen nu deze publicatiestap gezet is!"

Koop het boek Zwarte Sneeuw

Haar studie psychologie en literatuurwetenschappen liggen aan de basis van haar verhalen. 

In 2017 debuteerde zij bij uitgeverij Ambilicious met het verhaal  “Wervelstof Oklahoma”: een op ware gebeurtenissen gebaseerde psychologische thriller. De magisch realistische roman “de Stem” bracht ze uit bij Futuro uitgevers. 

‘Mijn verhalen ontstaan uit nieuwsgierigheid naar wat een onverwachte en vreemde situatie met mensen doet en tot welke keuzes ze komen. Wat als …?’

Na het zelf uitbrengen van de dystopische serie “2020 Kamp Alpha de pest meester” en “2021, de nieuwe wereld” schreef zij de spannende psychologische roman “Giftig” die op 22 oktober 2021 is gelanceerd. 

Naast schrijven is ze werkzaam als creatief redacteur voor beginnende schrijvers en actief als recensent voor boekensites, waaronder LeesKost.  

Koop een boek van Suzanna Esther!

Een accountant die een thriller schrijft? Het bestaat echt. Inge Spaan (1980) is in het dagelijks leven werkzaam in de beroepsgroep die voor velen als een van de saaiste wordt beschouwd. Gelukkig kan zij haar creativiteit kwijt in het schrijven van boeken en korte verhalen. In 2018 nam zij voor het eerst deel aan een manuscriptenwedstrijd waarbij ze de finale bereikte. De inzending voor deze wedstrijd heeft daarna geleid tot het schrijven van haar debuutthriller ‘Oververhit’, die in juni 2020 is verschenen bij Uitgeverij LetterRijn en waarvan inmiddels de 2e druk in de winkel ligt.

Naast thrillers schrijft Inge graag korte verhalen. Binnenkort verschijnen twee korte verhalen van haar in verhalenbundels van Godijn Publishing, en in 2019 verscheen een kort verhaal van haar hand in het tijdschrift Vriendin, nadat ze de schrijfwedstrijd van Vriendin & Bookspot won. Momenteel werkt Inge aan een tweede thriller en aan een kinderboek.

Koop het boek van Inge Spaan!

Esther Kreukniet (1969) is copywriter en ondernemer. Eerder schreef zij de succesvolle thrillers Beau Ravage, Façade, Carte Blanche en En Passant. Ze is trotse moeder van haar zoon Bo (20) en woont samen met haar vriend Arthur in Rotterdam en Oostvoorne.

Zes jaar na het verschijnen van het alom geprezen boek En Passant, ligt er een nieuwe thriller van Esther Kreukniet klaar om uitgebracht (en gelezen) te worden. Deze bloedstollende thriller verschijnt begin mei 2021!

Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in Kralingen en woont samen met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Tegen al haar principes in begint ze een verhouding met haar cliënt. Ze wint de rechtszaak, maar kort daarna dumpt hij haar met een laffe smoes. Als hij een week later plotseling zelfmoord pleegt, beseft ze dat hier iets groters aan de hand is.

Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door de mysterieuze Jung. Onverschrokken zet Liza haar zoektocht voort. Ze wordt op hardhandige wijze bedreigd en als haar dochter Kate ook nog ontvoerd wordt, moet Liza alles riskeren om haar terug te krijgen uit de klauwen van de criminele bende en ligt haar geheim alsnog op straat.

Noblesse Oblige is een serie van zeven delen over zonden die omgebogen worden naar zeven deugden. In het boek staan diverse thema’s centraal, zoals verraad, het leven met een geheim, kind zijn van een gastarbeider maar ook de grenzeloze ambitie in het gesloten bolwerk van de advocatuur.

Wil je meer weten? Een leesfragment, achtergrondinformatie over Noblesse Oblige, uitgewerkte thema’s, personages schetsen en meer over de schrijfster vind je op haar site!

Koop een boek van Esther Kreukniet!

De van oorsprong Utrechtse Anya van der Gracht startte in 2017 met het omzetten van haar levensverhaal in diverse romans / thrillers. 
Van haar hand verschenen “Achter tralies beland”, “Toen was je weg”, “3 Oktober – Ik zal je krijgen” en “Vlucht naar Geluk”.
In oktober 2022 verscheen haar nieuwste thriller “Verzekerde Toekomst”, een eerste fictief verhaal ontstaan naar aanleiding van een gesprek met haar partner.
Naast romans en thrillers schreef en illustreerde Anya het kinderboekje “Paddie de Paddenstoel” dat opnieuw uitgegeven zal worden.

In haar schrijfhuisje maakt ze vele uren in het bedenken en uitwerken van nieuwe verhalen. Om anderen te helpen om ook van hun verhaal een roman of thriller te maken, volgde ze een opleiding tot redacteur en werkt ze als Ghostwriter.

Koop een boek van Anya van der Gracht!

Ingrid Oonincx schrijft psychologische thrillers met goed uitgewerkte personages, verrassende plots en veel vaart. Ingrid debuteerde in 2010 met “Nickname” dat werd genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller.

Inmiddels heeft ze zes thrillers en een aantal korte verhalen op haar naam staan. Haar nieuwste boek, “Verdwenen”, verscheen in februari 2021 en gaat over de spannende zoektocht van onderzoeksjournaliste Simone naar haar onbekende vader.

Naast thrillerauteur is Ingrid persvoorlichter en adviseur op het gebied van onderzoekscommunicatie voor een hogeschool. Ze studeerde journalistiek en woont met haar man en twee zonen in Tilburg. In 2015 heeft Ingrid zich aangesloten bij schrijverscollectief Moordwijven, waarin een aantal Nederlandse thrillerschrijfsters zich verenigd heeft.

Koop een boek van Ingrid Oonincx!

Liesbeth van Kempen debuteerde in 2015 met de thriller “Gevaarlijk spel” en werd daarmee genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2016. In 2019 verscheen haar goed ontvangen tweede boek “Verpest”, een bloedstollende thriller over de verstrekkende gevolgen van pesten.

Liesbeth is werkzaam geweest als accountmanager, communicatietrainer en tekstschrijver. Na op diverse plekken in Nederland te hebben gewerkt en gewoond, is zij – samen met haar hond – neergestreken in een klein dorp in Friesland, waar zij genieten van de rust, ruimte en prachtige natuur.

Zij is mede-oprichter van Moordwijven, een collectief van thriller-auteurs.

Koop een boek van Liesbeth van Kempen!

In 2015 verscheen Marlens eerste thriller “Stem!”, die werd genomineerd voor de Schaduwprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Daarna volgden “Meesterdeal” en “Noodlot”.

“Noodlot” (‘hoe een klein dorp door geluk werd verscheurd’) behaalde de tweede plaats in de verkiezing van Beste Nederlandstalige Vrouwenthriller 2020 en belandde op de Hebban Longlist voor Beste Thriller 2021. 

In opdracht van Storytel schreef Marlen een luisterserie, een zogenaamde Storytel Original, die tot de top 5 van best beluisterde originals behoorde in het jaar van verschijnen.

Naast het schrijven geeft Marlen schrijfcursussen in Nederland en in Frankrijk en schrijft ze artikelen voor (week)bladen.
Doordeweeks woont ze in de binnenstad van Gouda en in het weekend vertoeft ze in haar schrijfhuisje op de Veluwe, met uitzicht op de grazende herten. 

Koop een boek van Marlen Visser!

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. Hun bekendste werk is de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol. 

Het echtpaar schrijft niet samen. Eén van hen begint met een hoofdstuk dat vervolgens door de ander bewerkt wordt. Om de beurt bewerken zij een hoofdstuk net zolang totdat hun persoonlijke stijlen uitgewist zijn en er een derde stem ontstaat: de stem van Nicci French. Nicci en Sean zijn in oktober 1990 getrouwd en samen kregen zij twee kinderen. Momenteel wonen ze in het dorp Suffolk, 100 km van Londen. 

Koop een boek van Nicci French!

Ilse Ruijters (1979) debuteerde met “De onderkant van sneeuw” als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller werd bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Haar tweede boek, “Later als ik dood ben,” won de Hebban Thriller Award 2017 en belandde op de shortlist van De Gouden Strop 2017. Haar derde thriller, “Meisje van me”, won de Thrillzone Award en werd genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs.

Koop een boek van Ilse Ruijters!

Loes den Hollander is een echte thrillerkoningin. Ze schreef achtentwintig thrillers en is al jaren een bestsellerauteur. Van haar boeken zijn ruim 1 miljoen exemplaren verkocht. Loes den Hollander ontving in 2021 tijdens het Thrillerfestival in Zoetermeer De MAX Gouden Vleermuis voor haar hele oeuvre. 

Loes schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven.

Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid. In november 2019 verscheen haar vijfentwintigste thriller Toen ik dood was. Haar nieuwste thriller (nr. 28) verscheen op 11 oktober 2022: De heks in mij.

Koop een boek van Loes den Hollander!

Julienne Brouwers (1980) is schrijfster en runt haar eigen uitgeverij. Na een carrière in de medisch-technische wereld gooide zij het roer om en brak in 2021 door met haar debuutthriller “Dubbel Bedrog” die maandenlang een KOBO bestseller was. Ook stond zij nummer 1 op de nieuw talent thrillerlijst en werd “Dubbel Bedrog” genomineerd voor beste Indië thriller cover. Tevens werd haar boek naar het Engels vertaald – “Double Deceit” wordt wereldwijd uitgegeven door de prestigieuze uitgeverij Bloomsbury. 

Julienne werkte in de biotechnologie en bij verschillende ziekenhuizen, waar zij de inspiratie voor haar thrillers op deed. In april 2022 kwam haar nieuwe thriller uit: “Ziek van Jou” die meteen naar de Hebban Top 100 doorstoomde. 

Naast schrijfster is Julienne ook moeder van vier jonge kinderen. 

Koop een boek van Julienne Brouwers

 

Als schrijfster van fictie laat Marcella Kleine de personages in haar boeken balanceren op de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad. Zij ervaart schrijven als iets wonderlijks: telkens weer nemen de personages het verhaal van haar over en is zijzelf slechts degene die het mag uittypen.

Haar passie ligt bij het schrijven van psychologische thrillers. Van Marcella’s hand verschenen vijf thrillers: In het verborgene, Vilein, Souvenir, Schemergebied, De Voltooiing. Haar zesde thriller wordt eind 2022 verwacht.

Samen met haar sister-in-crime Marjolein van der Gaag schreef ze de thriller HELS en de bundel Eindbestemming, waarin acht zinderende zomerthrillers zijn opgenomen. In het najaar van 2022 verschijnt er van de sisters-in-crime – of is inmiddels verschenen – een ‘e-book only’ uitgave met acht nieuwe spannende verhalen. 

Een uitstapje naar een ander genre schuwt Marcella niet. Er verschenen negen titels van uiteenlopende genres: waargebeurde verhalen, romans, feelgood novelles en zelfs jeugd- en kinderboeken. 

Copyright foto: Marry Timmer Fotografie

Koop een boek van Marcella Kleine

 

Cheyenne van Walsum (1994) is een nieuwe auteur in de wereld van thrillers voor kinderen en young-adult lezers.

In november 2021 is het eerste spannende verhaal, “het gevaarlijke bos”, gepubliceerd, waarna er binnen een jaar nog twee boeken zijn uitgekomen. De boeken zijn gebaseerd op schriftjes die zij als kind zijnde heeft geschreven. Er ligt nog een hele stapel schriftjes thuis wat betekent dat er nog veel boeken komen.

In de verhalen zijn heksen, vampiers, weerwolven en demonen vanzelfsprekend, waardoor je elke bladzijde op het puntje van je stoel zal zitten!

Cheyenne is werkzaam in de fastservice en volgt een thuisstudie filosofie. Het is haar droom om volledig met “Angsthazen”,  de verzamelnaam voor haar boeken, bezig te kunnen zijn.

Wil je meer weten over de auteur of de boeken?

Alle informatie is te vinden op de website. Zelfs eerste hoofdstukken zijn er al te lezen!

Koop een boek van Cheyenne van Walsum

 

Marjolein van der Gaag won dit jaar de Hebban Zilveren Strop, met haar korte spannende verhaal “Onder de waterspiegel”. Een mooie opsteker die de schrijfkriebels bij Marjolein weer heeft doen oplaaien. Zo is het even geleden dat van haar hand de boeken “Gevaarlijk spel”, “Palm Village” en “Neerslag” verschenen en zij samen met auteur Marcella Kleine de thriller “HELS” en de spannende verhalenbundel “Eindbestemming” schreef.

Inmiddels werkt Marjolein aan een nieuwe thriller.

Koop een boek van Marjolein van der Gaag

 

Viviane Gerits (1956) woont in Antwerpen en werkte vele jaren in de sociale sector.  Ze studeerde gezondheidspsychologie en is gefascineerd door het gedrag van mensen. Vanuit het willen begrijpen van gedrag, groeien de verhalen.

Sinds ze in 2015 minder ging werken, schreef ze vijf boeken die uitgegeven werden. Ondertussen is ze met pensioen en heeft ze volop tijd om aan verhalen te werken.

Twee van de boeken zijn familieromans/streekromans en spelen zich voornamelijk af in Friesland waar ze, samen met haar man, de zomers op een boot doorbrengt en geboeid is door de prachtige waterrijke streek en de mensen die er wonen. ‘Witte zwanen, grijze zwanen’ 2016, en  ‘Ooievaarsnest’ 2022 ontstonden daar.

Haar eerste thriller ‘Ik weet wat je deed’ zag het levenslicht in 2019. De fijne reacties hierop zorgden voor voldoende stimulans om verder te werken aan een volgende thriller. Haar tweede thriller ‘Vuur’ werd eind september 2022 losgelaten op de wereld en ook deze krijgt mooie recensies. Op dit moment werkt ze aan een derde thriller.

Koop een boek van Viviane Gerits

Marja Boomstra debuteerde in 2019 met de psychologische thriller “Als het verleden toekomst wordt”. Haar debuut werd door de Vlaamse redactie van de Libelle als leestip aangeprezen. Daarna ging het snel met de bekendheid van de in Weert woonachtige schrijfster in Nederland en België. 

Haar tweede boek, Il Circolo (Lotte-serie), won in 2019 de Publieksprijs Beste Boek Indie Awards. Onlangs werd “Verzengende Stilte” (Chaja-serie) derde bij Vrouwenthrillers Award 2022, beoordeeld door publiek en vakjury. Inmiddels heeft zij al tien titels op haar naam staan.

Haar boeken zijn zeer toegankelijk geschreven, vol spannende plotwendingen, direct en met veel zorg en aandacht voor de psychologische elementen die de hoofdpersonen kenmerken. 

Met haar boeken wil de schrijfster lezers meenemen in de karakters, maar ook laten nadenken. Iedereen heeft een eigen verhaal en iedereen maakt weleens ellende mee. De wereld is niet makkelijk en zwart-wit, maar behelst alle kleuren. Marja Boomstra hoopt door te schrijven de lezers een mogelijkheid te bieden om dat in te zien.

Wie meer wil weten over Marja en haar spannende psychologische thrillers, kijk op haar website.

Koop een boek van Marja Boomstra

 

Sterre Carron woont in de buurt van Mechelen, was verbonden aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en werkte jarenlang als verloskundige. Carron ziet telkens kans haar lezers van het begin tot het einde geboeid te houden met haar vlijmscherpe verhaalconstructie, subtiele onthullingen en fantastische spanningsopbouw. Bovendien weet zij een knappe balans te vinden tussen “de case” en het privéleven van de vertrouwde personages. 

Sterre Carron behoort tot de top van de Nederlandstalige thrillerschrijfsters. Van haar hand verschenen reeds 21 thrillers in de Rani Diaz-reeks. “Fatale prikkels”, de 21e huiveringwekkende thriller van Sterre Carron, laat je op het puntje van je stoel zitten. Bereid je voor op een rollercoaster van angst en suspense die je tot de laatste pagina in zijn greep houdt…..

Koop een boek van Sterre