Vrouwelijke auteurs

Rik Raven is een schrijver met een bijzonder verhaal. Ze schrijft verhalen, ondanks dat ze op jonge leeftijd bij een ongeval zwaar hersenletsel opliep. Tot nu toe heeft zij vier boeken op haar naam staan, en ze is momenteel aan twee nieuwe titels bezig. Ze omschrijft haar boeken zelf als ‘magisch-realistische thrillers, vergelijkbaar met de stijl van Stephen King.’

Van de hand van Rik Raven is ook de dichtbundel “Salmiak” met daarin het gedicht “Een hartklop ten afscheid”. Met dit gedicht won zij ooit een gedichtenwedstrijd van Crimezone. Met de presentatie van “Salmiak” maakt Rik op zondag 20 september 2020 haar debuut als dichter.

Koop een boek van Rik Raven!

Antoinette Kalkman (1964) is moeder, ondernemer, marketeer en schrijver, in willekeurige volgorde. In haar jeugd wilde ze journalist worden maar na een aantal omzwervingen in de advocatuur, chemie en modebranche kwam ze ruim 20 jaar geleden terecht in de financiële sector. Daar richt ze twee ondernemingen op en werd een veelgevraagd columniste in de financiële vakpers. In 2013 schreef ze “Schuld & Boete”, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk. Ze volgde diverse schrijfopleidingen en startte samen met Marelle Boersma een schrijfopleiding op maat: De ThrillerAcademie. Binnen deze ThrillerAcademie neemt zij de onderdelen personal branding en boekmarketing voor haar rekening. In november 2018 verscheen “Paal 15”, een bundel verhalen over de Waddeneilanden, waarvoor zij het titelverhaal schreef. Als onderdeel van de Schrijfjuffers blogt ze sinds 2019 over het schrijverschap. “Bonuszoon” is haar debuutthriller.

Koop een boek van Antoinette Kalkman!

Anja Maas werkt jaren met plezier als salarisadministrateur bij een WSW-bedrijf, waar onze medemens met een beperking een beschutte werkplek vindt. Naast haar baan is schrijven meer dan een hobby. Ze zet ze zich in voor schrijfvereniging “Vrienden van het Schrijven NH” als bestuurslid en ze is lid van de redactie. Korte verhalen schrijven is haar specialiteit. Vanaf het moment dat ze stopt met werken en meer vrije tijd heeft, grijpt ze haar kans. Wat begint als kort verhaal, eindigt als manuscript voor een thriller. ‘Maalstroom’ is in 2018 haar debuut. Ze heeft de smaak te pakken en in 2019 volgt haar tweede thriller ‘Onbegrensd’. Aan een derde wordt op dit moment hard gewerkt.

Koop een boek van Anja Maas!

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Zij heeft inmiddels vijftien succesvolle boeken geschreven, waaronder o.a. de bestsellers “Ik volg je” en “Vals Alarm” (ruim 100.000 verkochte boeken). Deze twee thrillers hebben diverse weken in de bestseller top 60 gestaan.

Haar eerste thriller verscheen in 2005. Vanaf dat moment is er elk jaar een boek uitgekomen. Vanaf 2015 schrijf zij aan een serie Vertrekthrillers. Deze verhalen zijn gebaseerd op populaire tv-programma’s als ‘Ik vertrek’ en ‘Het roer om’. Er zijn van deze serie al vier thrillers verschenen: “Enkele reis naar de Algarve”, “Chateau de Provence”, de bestseller “Ciao Sicilia” en haar in 2020 verschenen “Terug naar Cornwall”. In 2021 verschijnt “Het Moezelmeisje”. Tevens schreef ze een autobiografische roman met haar vader en schrijft ze korte verhalen voor diverse bundels en media.

Het is niet voor niets dat Marelle Vertrekthrillers schrijft. Zij weet als geen ander hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. Na een aantal jaren Portugal is ze neergestreken in Frankrijk, om te schrijven en schrijfvakanties te organiseren.

Koop een boek van Marelle Boersma!

Naast haar werk als auteur en uitgever is Hilda, woonachtig in Zoetermeer, inmiddels 24 jaar werkzaam in de financiële wereld. Voor schrijven en de Nederlandse taal heeft ze altijd een grote voorliefde gehad. Vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden, had ze maar één grote wens: schrijver worden! Haar vader was een groot verhalenverteller. Zijn boeiende verhalen leven voort in haar hoofd en sommige daarvan vinden hun weg naar het papier.

Ze schreef en schrijft o.a. verhalen en artikelen voor Borre Leesclub, het maandblad Bloom Magazine (voorheen Para-Astro) en Bobo. Daarnaast schrijft ze gedichten voor uitvaartondernemingen. Op verzoek van het Thuisfront van de Koninklijke Landmacht schreef ze ‘Het verhaal van Famke’, een kinderverhaal ter ondersteuning van jonge kinderen van militairen die door defensie worden uitgezonden. Eind 2015 debuteerde ze met haar young adult-roman “Geestverwanten”, in 2016 bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs. “Geestverwanten” is opgenomen in de luisterbibliotheek van Passend Lezen (mensen met een leesbeperking) en in 2019 nam uitgeverij Dyslexion de dyslexie-editie van de roman op in de collectie. Momenteel wordt het boek vertaald in het Duits. Een los te lezen vervolg op Geestverwanten, getiteld ‘Verschijningen’, kwam eind september 2020 uit bij Clavis Uitgeverij. Op dit moment werkt Hilda aan het derde deel van de Geestverwanten-serie.

Koop een boek van Hilda Spruit!

Karin Hazendonk raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door boeken. Na haar opleiding kwam zij in het bedrijfsleven terecht. Ze trouwde jong, kreeg kinderen, koos vervolgens voor een carrière in finance en legde zich vanaf 2013 meer en meer toe op het schrijven van boeken. Na een kinderboek en een boek voor de oudere jeugd bracht zij enkele thrillers en diverse verhalen uit. In 2017 verscheen “Waanidee” en in 2018 “De dood heeft blauwe ogen”. Tijdens het Nederlands Thrillerfestival 2019 kwam haar boek ‘Ongenadig’ uit. In 2021 kunnen we een nieuwe thriller van haar hand verwachten.

Koop een boek van Karin Hazendonk!

Hellen H.M. Bootsman is schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Ze heeft twee griezelige boeken in eigen beheer uitgebracht, de Ridders Gezocht reeks waarvan nog een derde deel in 2021 uitkomt. Sneeuwpaarden wordt ook wel een kinderthriller genoemd. Niet voor niets staat er een waarschuwing op het tweede deel van Ridders Gezocht: ‘Weet je zeker dat je dit wil lezen voor het slapen gaan?’ Volwassenen lezen de boeken dan ook graag. In de Ridders Gezocht boeken komen geesten, witte wieven en heksen voor tegen een achtergrond van donkere bossen, mist en ondergrondse kasteelgewelven. Het zijn verhalen vol symboliek, dieren, humor en vooral vriendschap is een belangrijk thema. Bij Bootsman staan eigenwijze en stoere meisjes centraal. Dat vindt de Drentse schrijfster belangrijk. De personages hoeven ook niet heel lief te zijn, vindt ze, maar vooral krachtig, met een eigen persoonlijkheid en bijzondere trekjes.

Naast schrijven en illustreren leest Hellen ook voor in de bibliotheek en op de kinderafdeling van een ziekenhuis in Groningen om de jeugd enthousiast te maken voor boeken lezen. Momenteel werkt ze aan een kinderboek voor kinderen vanaf 7 jaar Nep-echt en een prentenboek Paardenpoep. Ook staat deel drie van Ridders Gezocht in de steigers. Dit zal het griezelige van Sneeuwpaarden gaan overstijgen. Haar schrijf- en tekenstijl beschrijft ze als vlot en authentiek. ‘Niemand schrijft en tekent zoals ik.’

Koop een boek van Hellen H.M. Bootsman!

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: “Virtuele tango”, “Verboden tranen”, “Verleden tijd”, “Verminkte toekomst”, “Verknipte tegenstander” en “Verzwegen trauma” is het zesde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller “In onschuld” en van de fantasyreeks “Jeremy Jago”. Boek 1: “Het geheim van de Passage”, boek 2: “De kracht van Assingna”, boek 3: “De strijd om Gemini” en boek 4: “De erfenis van Lotus”. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller “Meedogenloos”. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Op dit moment werkt Melissa aan de thriller: “Het kind in mij”.

Koop een boek van Melissa Skaye!

Liesbeth Dekker (1964) is van huis uit marketeer. Na haar studie aan de Hogeschool Rotterdam werkte ze bij reclamebureaus en als HBO-docent. Haar eerste publicatie was “Het paard met huid en haar”, een boek over kleurengenetica bij paarden. Ze schreef een aantal verhalen voor het boek “Onzichtbare mensen” (2019; over armoede vroeger en nu), de lokale krant en voor de regionale radio. In 2020 verscheen haar eerste spannende roman, “Schuldig”.

Koop een boek van Liesbeth Dekker!

José Kruijer viert dit jaar haar 25-jarig jubileum in het basisonderwijs. In 2017 debuteerde ze met “Verzwegen”. Hiermee won ze de tweede prijs bij de verkiezing Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2017. Voor haar tweede boek “Manzanilla” ontving ze ook lovende recensies. Beide boeken spelen zich af in Noord-Holland. Haar derde boek “De weddenschap” speelt zich af in Friesland, maar ook in de Noord-Hollandse plaats Heiloo. Een weddenschap met zichzelf zet het leven van Dieke Wielinga compleet op zijn kop. Ze vlucht naar een andere provincie om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Als jaren later de levens van haar kinderen in gevaar komen door een cruciale fout uit haar verleden, gaat ze de confrontatie met haar belager aan. Wie heeft het op haar gemunt, en is ze nog op tijd?

Koop een boek van José Kruijer!

Barbara Sevenstern (1969) is communicatiespecialist en schrijver. Samen met haar echtgenoot en drie kinderen woont ze in Den Haag. Ze droeg bij aan de spannende verhalenbundels “Donkere Dagen” (De Crime Compagnie) en “22 Groene Kevers” (Groene Kevers) . Eind 2019 debuteerde ze bij De Crime Compagnie met “Familiegeluk”, een thriller over familiebanden en de allesbepalende behoefte aan erkenning. Het boek behaalde bij uitkomen de vierde plaats in de Hebban Rank en eindigde ook op vier in de Beste Nederlandse Vrouwenthrillers 2019. De VN Detective & Thrillergids 2020 gaf Familiegeluk maar liefst vier sterren. Barbara is lid van de Schrijfjuffers, een schrijverscollectief dat blogt over dromen en dwalingen op weg naar publicatie en succes.

Koop een boek van Barbara Sevenstern!

Marieke Damen schreef eerder twee kinderboeken, waarna zij zich volledig ging richten op het schrijven van spannende, korte verhalen. Tijdens die periode ontstond de wens een heel boek te schrijven. In 2015 zijn de eerste woorden op papier gezet voor haar debuut “Stilleven” dat precies vijf jaar later uitgegeven werd door Letterrijn, in het voorjaar van 2020. Inmiddels heeft “Stilleven” de shortlist van de MAX Bronzen Vleermuis 2020 gehaald en dingt hierdoor mee naar de eerste editie van deze felbegeerde debuutprijs.

Een gedeelte van de opbrengst besteedt Damen aan dagjes uit voor kinderen die noodgedwongen in woongroepen moeten leven. Hiermee hoopt zij een positief lichtpuntje in het verstoorde leven van deze kinderen te creëren.

Op dit moment werkt Marieke in de avonduren aan haar tweede thriller die naar schatting in het voorjaar van 2022 uitkomt.

Koop een boek van Marieke Damen!

Een must voor de thrillerliefhebber is Zwarte Sneeuw. Niet 1, niet 2, maar liefst 4 thrillers in 1 boek! Geen korte verhalen, maar novelles.

Miriam Lucia | “David en Sara”
Miriam Lucia brengt, vanuit haar functie bij de bibliotheek, met verve haar liefde voor het lezen van boeken over aan de basisschoolkinderen van Voorschoten. Miriam heeft meerdere schrijfcursussen gevolgd en is lid van de Voorschotense Schrijvers Kring. Inmiddels zijn er vijf verhalen van haar hand gepubliceerd.

Luc Vos | “Noorderlichtvrouw”
Luc Vos is wereldreiziger, sporter, schrijver, vader, echtgenoot, dromer, optimist en consultant. En als het even kan dat alles gecombineerd en door elkaar. In 2019 vormden twee trips naar Noorwegen de ideale inspiratie voor ‘Noorderlichtvrouw’. In 2021 lanceert Luc de thriller WREED in het Boek10 project.

Annemarie Ros |”Altijd rustig blijven”
Annemarie heeft meerdere verhalen gepubliceerd onder pseudoniem Sam Jacobs. Altijd rustig blijven is haar debuut novelle en een reden om onder haar eigen naam verder te gaan. Ze werkt moment aan een spannende historische roman dat zich afspeelt in Groningen, haar voormalige studentenstad.

Jacob Dens | “Het Boek”
Jacob Dens leeft al vanaf zijn peutertijd een leven vol verhalen. Zijn grote luisterhonger drijft zijn ouders om niet alleen dagelijks verhalen voor te lezen, maar ook zijn lievelingsboeken voor hem in te spreken op cassettes. Jacob is een aanhanger van de ijsbeermethode - iets opschrijven, opstaan, vijf rondjes wandelen om na te denken en weer gaan zitten - en hoopt nog vele kilometers af te leggen nu deze publicatiestap gezet is!"

Koop het boek Zwarte Sneeuw

Momenteel schrijft columniste en auteur Suzanna Esther aan het vervolg op haar nieuwste boek ‘2020 Kamp Alpha, de pest meester’. ‘2021 Kamp Alpha, de nieuwe wereld’, komt in februari 2021 uit. Zij debuteerde in 2017 bij uitgeverij Ambilicious met het verhaal ‘Wervelstof Oklahoma’, een op ware feiten gebaseerde psychologische thriller.

Haar studie psychologie en literatuurwetenschappen liggen aan de basis van haar verhalen. ‘Het gaat er mij om wat mijn personages met een situatie doen. Ik streef ernaar het meest onwaarschijnlijke zo geloofwaardig mogelijk te schrijven.’ In 2017 schrijft ze het boek ‘De Stem’ dat 14 maart 2018 uitkwam bij Futuro uitgevers. ‘Mijn insteek: schrijf een verhaal waarin het hoofdpersonage verliefd wordt op de schrijver. Het verhaal is al schrijvende ontstaan.’

Eind 2017 legde zij in een ultra kort verhaal de basis voor het boek ‘2020 Kamp Alpha, de pestmeester’: ‘Wat als de pest in Nederland uitbreekt en dieren de bron van besmetting zijn?’ Zij werkte dit idee, tussen andere boekprojecten door, in 2018 - 2019 uit.

‘Tot mijn verbijstering brak rond eind februari Covid-19 uit. Wat ik had verzonnen werd realiteit, maar dan anders. Voor de uitbraak was het verhaal een persiflage op tendensen en drijfveren die sinds de mensheid bestaat een rol spelen. Ineens werd het plausibel. Meerdere uitgeverijen waren geïnteresseerd, maar ze vonden het riskant. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen het zelf uit te geven.’

Koop een boek van Suzanna Esther!

Een accountant die een thriller schrijft? Het bestaat echt. Inge Spaan (1980) is in het dagelijks leven werkzaam in de beroepsgroep die voor velen als een van de saaiste wordt beschouwd. Gelukkig kan zij haar creativiteit kwijt in het schrijven van boeken en korte verhalen. In 2018 nam zij voor het eerst deel aan een manuscriptenwedstrijd waarbij ze de finale bereikte. De inzending voor deze wedstrijd heeft daarna geleid tot het schrijven van haar debuutthriller ‘Oververhit’, die in juni 2020 is verschenen bij Uitgeverij LetterRijn en waarvan inmiddels de 2e druk in de winkel ligt.

Naast thrillers schrijft Inge graag korte verhalen. Binnenkort verschijnen twee korte verhalen van haar in verhalenbundels van Godijn Publishing, en in 2019 verscheen een kort verhaal van haar hand in het tijdschrift Vriendin, nadat ze de schrijfwedstrijd van Vriendin & Bookspot won. Momenteel werkt Inge aan een tweede thriller en aan een kinderboek.

Koop het boek van Inge Spaan!

Esther Kreukniet (1969) is copywriter en ondernemer. Eerder schreef zij de succesvolle thrillers Beau Ravage, Façade, Carte Blanche en En Passant. Ze is trotse moeder van haar zoon Bo (20) en woont samen met haar vriend Arthur in Rotterdam en Oostvoorne.

Zes jaar na het verschijnen van het alom geprezen boek En Passant, ligt er een nieuwe thriller van Esther Kreukniet klaar om uitgebracht (en gelezen) te worden. Deze bloedstollende thriller verschijnt begin mei 2021!

Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in Kralingen en woont samen met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Tegen al haar principes in begint ze een verhouding met haar cliënt. Ze wint de rechtszaak, maar kort daarna dumpt hij haar met een laffe smoes. Als hij een week later plotseling zelfmoord pleegt, beseft ze dat hier iets groters aan de hand is.

Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door de mysterieuze Jung. Onverschrokken zet Liza haar zoektocht voort. Ze wordt op hardhandige wijze bedreigd en als haar dochter Kate ook nog ontvoerd wordt, moet Liza alles riskeren om haar terug te krijgen uit de klauwen van de criminele bende en ligt haar geheim alsnog op straat.

Noblesse Oblige is een serie van zeven delen over zonden die omgebogen worden naar zeven deugden. In het boek staan diverse thema’s centraal, zoals verraad, het leven met een geheim, kind zijn van een gastarbeider maar ook de grenzeloze ambitie in het gesloten bolwerk van de advocatuur.

Wil je meer weten? Een leesfragment, achtergrondinformatie over Noblesse Oblige, uitgewerkte thema’s, personages schetsen en meer over de schrijfster vind je op haar site!

Koop een boek van Esther Kreukniet!