Scholieren Schrijfwedstrijd

Ieder jaar is er tijdens het Nederlands Thrillerfestival voor de jeugd ook de schrijfwedstrijd. Het draait hierbij natuurlijk om het spannende verhaal. In 2016 kwamen er meer dan 250 verhalen binnen, maar ook in 2017 en in het jubileumjaar 2018 lieten veel leerlingen uit groep 8 zich niet onbetuigd.

Begin september 2018 kregen leerlingen van groep 8 van de deelnemende scholen een workshop van Laurens de Groot (Man met koffer), gingen aan de slag en konden hun verhalen schrijven en inleveren. Een deskundige jury beoordeelde alle ingezonden verhalen en koos opnieuw de beste verhalen uit. En die vielen in de prijzen!

Sinds 2016 worden de winnende verhalen gebundeld in een boekje en ook van de wedstrijd ter gelegenheid van de tiende editie van het Nederlands Thrillerfestival is een boekje als geschenk uitgebracht.

Zie Thrillergeschenk 2018 voor de jubileumeditie, maar natuurlijk ook  Thrillergeschenk 2016  en  Thrillergeschenk 2017  voor de eerdere, spannende prestaties van de schrijvende jeugd!