Scholieren Schrijfwedstrijd

Binnen het kader van het Nederlands Thrillerfestival wordt jaarlijks een schrijfwedstrijd georganiseerd voor scholieren. Leerlingen van groep 8 van de deelnemende scholen krijgen eerst tijdens een leerzame workshop, gegeven door de Man met Koffer (Laurens de Groot), te horen hoe zij het kunnen aanpakken om een spannend verhaal te schrijven. Vervolgens gaan zij aan de slag en een deskundige jury zal uiteindelijk uit alle in te leveren verhalen de beste kiezen. 

Tijdens het Boekenfestival dat gepland staat op zondag 30 oktober 2022 wordt bekend gemaakt wie de prijswinnaartjes zijn. Tevens vindt dan de prijsuitreiking plaats en degene die het beste verhaal heeft geschreven wint de Kids Gouden Vleermuis 2022. 

Sinds 2016 worden de winnende verhalen elk jaar gebundeld in een boekje. Zie Thrillergeschenk.2021 voor de laatste editie. Van deze editie is overigens door HIP Publishing ook een e-book versie uitgebracht. 

Eerdere edities bekijken? Zie  Thrillergeschenk 2020 , Thrillergeschenk 2019 , de jubileumeditie  Thrillergeschenk 2018Thrillergeschenk 2017  en  Thrillergeschenk 2016 voor de eerdere, spannende prestaties van de schrijvende jeugd!