Scholieren Schrijfwedstrijd

Binnen het kader van het Nederlands Thrillerfestival wordt jaarlijks een schrijfwedstrijd georganiseerd voor scholieren. Leerlingen van groep 8 van de deelnemende scholen krijgen eerst tijdens een leerzame workshop, gegeven door de Man met Koffer (Laurens de Groot), te horen hoe zij het kunnen aanpakken om een spannend verhaal te schrijven. Vervolgens gaan zij aan de slag en een deskundige jury zal uiteindelijk uit alle in te leveren verhalen de beste kiezen.

In 2023 werd ook weer zo’n Scholieren Schrijfwedstrijd gehouden. En op zondag 22 oktober werd tijdens het toen gehouden Boekenfestival bekend gemaakt wie de prijswinnaartjes dit jaar geworden zijn. Tevens vond deze zondagmiddag de prijsuitreiking plaats en ontving Rosalie Mullenders de Kids Gouden Vleermuis 2023 uit handen van burgemeester Bezuijen van Zoetermeer. 

Ook in 2024 staat de Scholieren Schrijfwedstrijd op het programma van het Nederlands Thrillerfestival dat dit jaar plaatsvindt van zondag 3 tot en met zondag 10 november 2024. Tijdens het Boekenfestival, waarmee op zondag 3 november de festivalweek geopend wordt, zal de winnaar van de Kids Gouden Vleermuis 2024 bekend worden gemaakt. 

Sinds 2016 worden de winnende verhalen elk jaar gebundeld in een boekje. Zie  Thrillergeschenk 2023  voor de laatste editie. Door HIP Publishing wordt sinds enkele jaren ook een e-book verrsie van het boekje uitgebracht. 

Eerdere edities bekijken? Zie Thrillergeschenk.2022Thrillergeschenk.2021Thrillergeschenk 2020 , Thrillergeschenk 2019 , de jubileumeditie  Thrillergeschenk 2018Thrillergeschenk 2017  en  Thrillergeschenk 2016 voor de eerdere, spannende prestaties van de schrijvende jeugd!