Naar nieuwsoverzicht

EERSTE MAX ZILVEREN VLEERMUIS IS VOOR “MINNAAR” VAN ILSE RUIJTERS

25 oktober 2021 11:39

Voor het eerst was dit jaar, naast de Gouden en Bronzen Vleermuis, ook een Zilveren Vleermuis te winnen. Een prijs voor de beste thriller van het jaar! En na de lancering van dit nieuwe initiatief ging het aantal aanmeldingen alle verwachtingen te boven! Ver over de 100 titels werden voorgedragen en daarmee kwam de jury voor een gigantische klus te staan. Het voltallige team ging aan de slag, kwam tot een longlist met 15 titels en maakte uiteindelijk op 1 oktober j.l. de 6 genomineerde titels van de shortlist bekend. Zondag 24 oktober was de bekendmaking en ontving de auteur van het winnende boek de prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de trofee was er een oorkonde en een bijbehorende cheque t.w.v. € 1.500,-.

Naast dit winnende boek dat de titel Beste Thriller 2021 in de wacht sleepte, stonden op genoemde shortlist nog “De Russische connectie” van Gerrit Barendrecht, “Drie jaar” van Anders Roslund, “Het rode dossier” van Ronald van der Pol, The Gray Man, Onder schot” van Mark Greaney en “Verdwenen” van Ingrid Oonincx. 

Dat de MAX Zilveren Vleermuis een blijvertje wordt mag duidelijk zijn uit het grote enthousiasme, waarmee auteurs en hun uitgevers massaal titels hebben aangemeld. 

Bekijk hier het juryrapport.