Naar nieuwsoverzicht

DEBUUTTHRILLER “LENOIR” WINT MAX BRONZEN VLEERMUIS 2021 !

25 oktober 2021 11:37

Voor de tweede keer was er tijdens het Nederlands Thrillerfestival naast de Gouden Vleermuis ook een Bronzen Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste debuutthriller. Deze prijs viel op het boek “Lenoir” van Bas Haan.

Zondag 24 oktober was de bekendmaking en ontving de auteur van het winnende boek zijn prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de trofee was er een oorkonde en een bijbehorende cheque t.w.v. € 500,-. 

Voor deze debuutprijs kwamen opnieuw tientallen voordrachten binnen, uit binnen- en buitenland en ook hiervan kwamen er na de lees- en beoordelingsronde door de jury 15 titels op de longlist te staan en uiteindelijk 6 op de shortlist. Naast de winnende debuutthriller waren dat “Alleen” van Barbara de Smedt, “De vermiste meisjes” van Kyle Perry, “Hou het stil” van Wim Bax, “Klaverblad” van Floris Kleijne en “Nachtmerrie” van Winchester McFly.

De 8-koppige jury onder leiding van juryvoorzitter Cees van Rhienen schreef eensgezind vol lof over het winnende boek,  maar had geen gemakkelijke taak. Het niveau was opnieuw hoog en de genomineerde debuutthrillers vertoonden slechts kleine onderlinge verschillen.

Bekijk hier het juryrapport.