Naar nieuwsoverzicht

DEBUUTTHRILLER “DE ECHOMAN” WINT MAX BRONZEN VLEERMUIS 2022!

1 november 2022 11:53

Voor de derde keer was er tijdens het Nederlands Thrillerfestival naast de Gouden Vleermuis ook een Bronzen Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste debuutthriller. Deze prijs viel op het boek “De Echoman” van Sam Holland.

Zondag 30 oktober was de bekendmaking en ontving de trotse Nederlandse uitgever van deze Engelse auteur van het winnende boek haar prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de trofee was er een oorkonde en een bijbehorende cheque t.w.v. € 500,--. 

Voor deze debuutprijs kwamen opnieuw tientallen voordrachten binnen, uit binnen- en buitenland en ook hiervan kwamen er na de lees- en beoordelingsronde door de jury 15 titels op de longlist te staan en uiteindelijk 6 op de shortlist. 
Naast de winnende debuutthriller waren dat “Een laatste uitweg” van S.A. Cosby, “Opgeruimd staat netjes” van Vera Kurian, “Portland” van Ramon van Huffelen, “Waar rook is” van Björn Paqualin en “Zonder schuld” van Dana Smit. 

De 22-koppige jury onder leiding van juryvoorzitter Cees van Rhienen was eensgezind over het winnende boek, wat met 9 van de 10 punten de vijf overige genomineerde titels ruimschoots achter zich liet. Een zeer terechte winnaar 

Bekijk hier het juryrapport