Naar programma overzicht

THRILLER TALKSHOW IN CAFÉ MAX / FORUM

Datum 29 oktober 2023

Locatie Café MAX / Forum

Aanvang 12.00 – ca. 14.00 uur

Prijs gratis, maar wel aanmelden via link

Bestel kaarten

Ter afsluiting van de Thrillerweek wordt deze zondag een Thriller Talkshow gehouden in het Café MAX / Forum Zoetermeer. Aan deze Talkshow zullen diverse bekende thrillerauteurs deelnemen. Auteurs die allemaal weer een link hebben met het Nederlands Thrillerfestival. Met gepaste trots presenteren wij nu de deelnemende auteurs:

*Elvin Post: een bekende Nederlandse auteur en journalist, eerder winnaar van de Gouden Strop in 2004 (als jongste winnaar tot dan toe, met zijn debuut, de misdaadroman "Groene vrijdag") en De Diamanten Kogel in 2011, met zijn boek "Roomservice". In 2023 heeft hij met "Breekpunt" op een haar na de longlist van de MAX Zilveren Vleerrmuis gemist

 *Nathalie Pagie: debuteerde in 2013 en heeft inmiddels vele bestsellers op haar naam staan, waaronder "IJsengel", "Noordkaap", "Helsinki" en de succesvolle Tara en Diego-serie. Zij is tweevoudig winnaar van de ThrillZone Award voor Beste Nederlandse Thriller en winnaar van de MAX Zilveren Vleermuis 2022

 

*Toni Coppers: een Vlaamse schrijver van misdaadromans en vooral bekend geworden door zijn serie rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout (nadert inmiddels de twintig delen). Hij debuteerde in 1995 met "De Beha van Madonna, brieven van een reiziger" waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. Hij was toen reisjournalist en produceerde meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep. In 2022 werd de MAX Gouden Vleermuis aan hem toegekend voor zijn hele oeuvre. 

*Marieke Damen: een Nederlandse auteur die haar thrillerdebuut maakte in 2020. Met "Stilleven" weet ze meteen te scoren en schopt het tot de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2021 en werd bekroond met de Thrillzone Award voor beste Nederlandstalige debuut. Zij werd onder meer genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis 2021 en haar tweede thriller "Onbreekbaar" bereikte de shortlist van de MAX Zilveren Vleermuis 2022. 

Presentator Laurens de Groot gaat in gesprek met de thriller grootheden deze zondagmiddag, terwijl ook Cees van Rhienen, voorzitter van de jury van de MAX Vleermuizen, zal aanschuiven. 

Dankzij de medewerking van Boekhandel Silvester uit Zoetermeer zullen er tevens boeken te koop zijn en zijn er signeersessies.  

De Thriller Talkshow is een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Zoetermeer, Café MAX en de Stichting Nederlands Thrillerfestival.