Naar programma overzicht

Boekenfestival in Stadstheater

Datum Zondag 28 oktober

Locatie Stadstheater

Aanvang 12.00 uur

Prijs Gratis

Deze zondagmiddag presenteren weer diverse auteurs hun werken tijdens een Boekenfestival dat plaatsvindt in de grote foyer van het Stadstheater. Aan een 20-tal tafels zullen werken te vinden zijn van onder meer J. Sharpe, Hilda Spruit, Patricia Verlinde, Mark van Dijk, Pepper Kay, Daniël Meyer, Koen Romeijn, Dick v.d. Bosch, Rik Raven, H.M. Bootsman, Marieke Frankema en David v.d. Bosch. Inmiddels hebben ook Yvonne Franssen, Suzanna Esther, Angelique Haak, Semjon van Kuijk, Karin Hazendonk en Patrick Berkhof zich aangemeld. 

Enkele auteurs zullen tussentijds in een rustig hoekje voorlezen uit eigen werk.

Ook diverse uitgeverijen zullen acte de présence geven, zoals De Bezige Bij/Cargo en Godijn Publishing. 

Aanmelden voor de Boekenmarkt is helaas niet meer mogelijk. Alle beschikbare tafels zijn volgeboekt! 

In de Kleine Zaal zullen deze middag enkele lezingen worden verzorgd. Op dit moment hebben Han Thomas, Garvin Pouw, Marc Kerkhofs en debutante Carla Scheepstra hun medewerking toegezegd! En het bestuur kan met trots melden dat hier sinds kort Boris Dittrich bij is gekomen! Alle 5 auteurs hebben tevens een tafel op de Boekenmarkt in de grote foyer, waar zij hun boeken graag zullen signeren voor geïnteresseerde kopers.   

Om 14.30 uur zal in de Kleine Zaal de winnaar bekend worden gemaakt van de Gouden Vleermuis 2018. 

Verder zal het vertellersduo Dá Fhili om 14.00 uur in de VIP Stage boven in het Stadstheater een verhaal vertellen. Een uniek verhaal! Want Daan van Loon en David van den Bosch vormen samen Nederlands’ enige vertellersduo zonder repertoire. Zij improviseren hun verhaal namelijk ter plekke, geïnspireerd op een titel uit het publiek, een thema, een zin of een woord. Zo ontstaat telkens weer een uniek verhaal dat nooit eerder werd verteld en ook nooit meer verteld zal worden……. 

Om 16.00 uur vindt in dezelfde VIP Stage de prijsuitreiking plaats van de te houden Scholieren Schrijfwedstrijd. 

Voor de jeugd tot slot wandelen er deze zondagmiddag in en om het Stadstheater diverse spannende figuren rond. Zij gaan graag met wie dat wil op de foto! 

De toegang tot al deze activiteiten is gratis! 

Lezingen

Zoals gemeld, zullen in de Kleine Zaal tijdens het Boekenfestival diverse auteurs een lezing verzorgen. Voor het voetlicht treden deze zondagmiddag:

Carla Scheepstra, 12:15 uur:

Zij schreef een YA Fantasy – “Doodgewoon” - over de dood: dat dit niet het einde is en wat er dan gebeurt op een kerkhof…..

Garvin Pouw, 13:00 uur:

Auteur van “Schaduwkoningin”: een High Fantasy roman die zelfs is genomineerd voor de Harland Awards en hiermee volgens zeggen behoort tot de vijf beste Fantasy boeken van 2017! Garvin Pouw zal graag vertellen over de duisternis in zijn boek. Garvin Pouw is in korte tijd meerdere keren genomineerd voor een Fantasy boekprijs.

Han Thomas, 13:45 uur:

Ofwel: De Nederlandse Dan Brown en auteur van “Het Darwin Dilemma”. Bestempeld als on-Nederlands goed, dit debuut van Han Thomas. Kim Moerlands, oud jurylid Gouden Strop: “Han Thomas is erin geslaagd om een spannende, goed geschreven thriller af te leveren. Een debuut dat absoluut smaakt naar meer en gewaardeerd zal worden door liefhebbers van Dan Brown”.

Het Darwin Dilemma voert langs onderwerpen als de (on)eindigheid van het heelal, de evolutietheorie en verschillende visies over het ontstaan van het leven op aarde.

Wanneer antropoloog Mark Enquist aantoont dat er lang voor de eerste bekende menselijke beschavingen ontstonden, een intelligent volk op aarde geleefd moet hebben, plaatst hij de ouderdom van de mensheid in een compleet nieuw daglicht. Een verborgen deur in de piramide van Cheops en een oude Ottomaanse kaart van het land onder het ijs van Antarctica zijn enkele van de echt bestaande aanwijzingen die professor Enquist op het spoor van dit oude geheim hebben gebracht. Vreemd genoeg is hij vanaf dat moment zijn leven niet meer zeker……

Boris Dittrich, 15:15 uur:

Boris O. Dittrich (Utrecht, 1955) was advocaat in Amsterdam, rechter in Alkmaar en fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, voordat hij in 2007 ging werken voor Human Rights Watch, eerst vanuit New York en sinds 2013 vanuit Berlijn, tot 1 oktober 2018.

Dittrich heeft twee non-fictie boeken en vijf thrillers geschreven. Zijn boek “W.O.L.F.” werd door de Vrij Nederland Thriller en Detective Gids van 2016 tot beste Nederlandse thriller van dat jaar uitgeroepen. Na het verschijnen van “Halszaak” eind 2017 werd Dittrich uitgekozen om het geschenkboek voor de Spannende Boekenweken 2018 te schrijven. “Barst” verscheen in juni 2018 in een oplage van 338.000 exemplaren.

Marc Kerkhofs, 16:00 uur:

Vlaamse auteur van “Beet”: een roman met een vleugje thriller en fantasie. Het wordt ook wel een thriller met tanden genoemd. Marc Kerkhofs zal vertellen hoe het is om als Vlaams auteur een soft thriller te schrijven voor ook de Nederlandse markt, waar hij zijn inspiratie vandaan heeft gehaald en hoe je de verschillen overbrugt tussen de Vlaamse en Nederlandse literatuur. Welke obstakels kom je tegen en worden de Vlaamse uitdrukkingen verweven in het boek?