Naar programma overzicht

BOEKENFESTIVAL IN STADSTHEATER

Datum Zondag 24 oktober

Locatie Grote Zaal Stadstheater

Aanvang 12:00 uur

Prijs Vooralsnog alleen voor genodigden

Traditiegetrouw opent het Nederlands Thrillerfestival met een Boekenfestival in het Stadstheater. Dit jaar – door Covid-19 – helaas opnieuw met enkele beperkingen. Zo bestaat de kans dat we de Boekenmarkt nog een jaartje door moeten schuiven. En is het aantal personen wat in de zaal mag plaatsnemen nog aan een maximum gebonden. 
Maar opnieuw hebben we ons niet laten kennen en zijn we met diverse andere programma onderdelen wél verder gegaan! Zoals de selectie van kandidaten voor de MAX Gouden Vleermuis, de MAX Bronzen Vleermuis en – nieuw dit jaar – de MAX Zilveren Vleermuis, voor de beste thriller van het jaar. Omroep MAX directeur Jan Slagter is bereid gevonden de 3 genoemde Vleermuizen uit te reiken aan de desbetreffende winnaars. 
De presentatie van de uitreikingen is in handen van Laurens de Groot. 

De Scholieren Schrijfwedstrijd gaat eveneens gewoon door dit jaar en de Man met Koffer, Laurens de Groot, zal deze zondagmiddag de winnaar van de Kids Gouden Vleermuis bekendmaken. En…. we hebben onze beschermheer van het Nederlands Thrillerfestival, burgemeester Michel Bezuijen, gevraagd de prijzen te komen overhandigen deze zondagmiddag!  Ook komen de winnende verhalen voor het eerst in e-book vorm uit! 

Voor de kids staat een leuk-griezelige voorstelling in de Kleine Foyer van het Stadstheater gepland deze zondagmiddag: “Expeditie Kippenvel”. Onder leiding van jeugdtheatermaker  Pepijn Jehee kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar genieten van de spannende avonturen van Jonas die nergens bang voor is, maar dat eigenlijk best wel eens zou willen zijn. 
Nader bericht over hoe je aan te melden voor deze voorstelling volgt. 

De diverse programma onderdelen zijn vanwege de maatregelen nog steeds niet openbaar toegankelijk, maar er worden opnieuw filmopnames van gemaakt die later onder meer online te bekijken zullen zijn. En worden de maatregelen versoepeld, dan zullen wij zeker kijken naar een stukje uitbreiding van ons programma deze zondagmiddag! Blijf deze site dus volgen!