Naar programma overzicht

BOEKENFESTIVAL IN STADSTHEATER

Datum Zondag 24 oktober

Locatie Grote Zaal Stadstheater

Aanvang 12:00 uur

Prijs Gratis

Traditiegetrouw opent het Nederlands Thrillerfestival met een Boekenfestival in het Stadstheater. Dit jaar met gelukkig weer een Boekenmarkt in de Grote Foyer en natuurlijk de overige programma onderdelen, zoals de uitreiking van de MAX Gouden, de MAX Zilveren en de MAX Bronzen Vleermuis 2021. Omroep MAX directeur Jan Slagter is bereid gevonden de 3 genoemde Vleermuizen uit te reiken aan de desbetreffende winnaars. De presentatie van de uitreikingen is in handen van Laurens de Groot. 

De Scholieren Schrijfwedstrijd gaat eveneens gewoon door dit jaar en de Man met Koffer, Laurens de Groot, zal deze zondagmiddag de winnaar van de Kids Gouden Vleermuis bekendmaken. En…. we hebben onze beschermheer van het Nederlands Thrillerfestival, burgemeester Michel Bezuijen, gevraagd de prijzen te komen overhandigen deze zondagmiddag!  Ook komen de winnende verhalen voor het eerst in e-book vorm uit! 

Tijdens de Boekenmarkt in de Grote Foyer zijn ook drie van de vijf leden van het Thrillerschrijfsters-collectief “Moordwijven” aanwezig! Naast een Meet & Greet met de bezoekers wacht hen ook een extraatje. Want wie dat wil mag met een Moordwijf op de foto! De Polaroid foto krijg je meteen mee. Een tastbare en nostalgische herinnering aan het bezoek aan het Boekenfestival 2021! 

Iedereen vanaf 13 jaar die deze zondagmiddag het Stadstheater bezoekt dient bij de ingang een geldig coronatoegangsbewijs te kunnen tonen, alsmede een identiteitsbewijs. Zonder een geldig coronatoegangsbewijs wordt krijgt men geen toegang tot het Stadstheater. 
Voor wie niet naar de prijsuitreikingen kan komen worden filmopnames gemaakt die later onder meer online te bekijken zullen zijn. 

Programma zondag 24 oktober: 

12.00-17.00 uur: Boekenmarkt

In de Grote Foyer van het Stadstheater zijn weer tafels boordevol boeken te vinden.  Boeken van auteurs die op de drie shortlists staan, maar ook van diverse andere auteurs en uitgeverijen. 

13.30 – 15.00 uur: Prijsuitreiking 3 Vleermuizen 

In de Grote Zaal van het Stadstheater worden de winnaars bekendgemaakt van de MAX Bronzen, de MAX Zilveren en de MAX Gouden Vleermuis 2021. Genomineerde auteurs gaan in gesprek met tafelheer Laurens de Groot en de prijzen worden uitgereikt door Omroep MAX directeur Jan Slagter. 

15.30 – ca.16.15 uur: Prijsuitreiking Scholieren Schrijfwedstrijd 

Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer verricht de prijsuitreiking van deze schrijfwedstrijd. De winnaar ontvangt de Kids Gouden Vleermuis 2021. Ook deze prijsuitreiking vindt plaats in de Grote Zaal van het Stadstheater.