Naar nieuwsoverzicht

ZOË HOGEBOOM WINT KIDS GOUDEN VLEERMUIS 2020 !

26 oktober 2020 15:52

Afgelopen zondag, 25 oktober, vond de bekendmaking plaats van de winnaars van diverse onderdelen van het Boekenfestival dat dit jaar voor de 12e keer plaats vindt. In aangepaste vorm vanwege Covid-19, maar schrijven kan iedereen gelukkig gewoon thuis en boeken lezen ook, dus was er nog heel wat mogelijk voor de liefhebbers van Het Spannende Verhaal. Onderdeel was zoals elk jaar de Scholieren Schrijfwedstrijd. Georganiseerd voor leerlingen van groep 8. Ruim 180 verhalen kwamen voorbij en de jury had dus een flinke kluif aan het lezen en beoordelen daarvan. Verhalen die door scholieren waren geschreven, nadat zij een workshop hadden gekregen van Laurens de Groot, de Man met Koffer, die de prijsuitreiking presenteerde.

De winnares van de Kids Gouden Vleermuis werd de 10-jarige Zoë Hogeboom, met haar spannende verhaal “Het Westerpark”. Zij ontving een prachtige trofee, een fraaie oorkonde, een vleermuistas met leuks en lekkers en een extra goodiebag. Tweede werd het duo “Julia en Alissa” met hun verhaal “De geheimzinnige wereld” en de derde plek was voor Isra Alissa met haar verhaal “Dorpsstraat 10:46 uur”. Eervolle vermeldingen waren er voor Isa Owusu met “De grote ronde rode knop” en voor Stijn Schotgerrits met zijn griezelverhaal “De rode gloeiende ogen”. En ook voor deze vier kanjers waren er vleermuistassen en goodiebags.

Alle 5 verhalen zijn inmiddels verschenen in een geschenkenboekje dat op de deelnemende scholen wordt verspreid.  

Op een groot scherm verscheen ook burgemeester Bezuijen die de kids toesprak en later nog apart Zoë Hogeboom extra feliciteerde en aangaf haar graag een keertje persoonlijk te willen ontmoeten.

Op initiatief van Zoetermeer Actief worden de winnende verhalen binnenkort door enkele verhalen vertelsters voorgedragen, waarvan ook weer opnames worden gemaakt.

Veel eer dus voor de auteurs in de dop. En Laurens de Groot geeft het nog maar een keertje mee aan de jeugd: “Denk erom: blijf schrijven!”

Wie weet wat voor spannends we volgend jaar weer tegemoet mogen zien…..

Zoë Hogeboom wint kids gouden vleermuis 2020