Naar nieuwsoverzicht

Uitgeverij De Crime Compagnie omarmt rubriek "Eerbetoon"

6 juli 2022 10:46

Bij de voordrachten van auteurs door uitgeverijen voor de MAX Gouden Vleermuis werden meermalen overleden auteurs genoemd. Natuurlijk zijn daar grote namen bij die indrukwekkende oeuvres hebben opgebouwd waar wel aandacht aan besteed mag worden. Alleen wordt het ingewikkeld, wanneer een nominatie voor de shortlist aan de orde is, aangezien deze auteur niet bij het boekenfestival aanwezig zal zijn. Toch vonden we dat we iets met deze namen moesten doen, omdat sommige van deze overleden auteurs veel hebben betekend voor het genre van het spannende boek.

Na uitvoerig overleg is daar in 2021 de categorie “Eerbetoon” uit ontstaan. Op de site is een aparte rubriek "Eerbetoon"  gemaakt en daar zal jaarlijks aandacht worden besteed aan een overleden auteur. In 2021 was dat Mo Hayder, voor dit jaar is gekozen voor de legendarische Agatha Christie. We brengen daar een kort 'eerbetoon’ aan deze auteurs en proberen hierin duidelijk te maken wat zij of hij heeft betekend. 
Het voornemen is om ieder jaar een auteur te kiezen en die dan op te nemen in de categorie “Eerbetoon”. Op deze wijze ontstaat na enkele jaren een interessante verzameling van overleden auteurs die belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van het spannende boek. De rubriek “Eerbetoon” vind je  hier

Voor 2023 willen we dit verder uitbreiden en lezers erbij betrekken. Mocht jijzelf nog een overleden auteur weten waarvan je vindt dat die zeker in deze rubriek opgenomen dient te worden, stuur jouw gemotiveerde keuze dan naar de jury   Weet dat ieder jaar maar één overleden auteur wordt opgenomen in de categorie "Eerbetoon"