Naar nieuwsoverzicht

TWEEDE MAX ZILVEREN VLEERMUIS IS VOOR “VUURDUIVEL” VAN NATHALIE PAGIE

1 november 2022 11:55

Voor het tweede achtereenvolgende jaar was er, naast de MAX Gouden en de MAX Bronzen Vleermuis, ook dit keer een Zilveren Vleermuis te winnen.

Een prijs voor de beste thriller van het jaar. En evenals vorig jaar ging het aantal aanmeldingen voor deze prestigieuze prijs door het dak! Ruim 100 titels werden voorgedragen en daarmee kwam de jury opnieuw voor een gigantische klus te staan. Het voltallige team ging aan de slag, kwam tot een longlist met 15 titels en maakte uiteindelijk op 1 oktober j.l. de 6 genomineerde titels van de shortlist bekend. 
Zondag 30 oktober was de bekendmaking en ontving Nathalie Pagie, auteur van het winnende boek, de prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de trofee was er een oorkonde en een bijbehorende cheque t.w.v. € 1.500,--. 

Naast dit winnende boek dat de titel Beste Thriller 2022 in de wacht sleepte, stonden op genoemde shortlist nog “Anna V.” van Arjan Alberts, “Box” van Läckberg & Fexeus, “Onbreekbaar” van Marieke Damen, “Perfecte misdaad” van Helen Fields en “Win win” van Jan Van der Cruysse.  

Dat de MAX Zilveren Vleermuis meteen een blijvertje is mag opnieuw duidelijk zijn geworden uit het grote enthousiasme, waarmee auteurs en hun uitgevers massaal titels hebben aangemeld. 

Bekijk hier het juryrapport