Naar nieuwsoverzicht

SCHOLIEREN IN DE PRIJZEN MET SCHRIJFWEDSTRIJD

30 oktober 2019 08:16

Tijdens het Boekenfestival dat afgelopen zondag in het Stadstheater werd gehouden als aftrap van de elfde editie van het Nederlands Thrillerfestival, vond ook de bekendmaking plaats van de winnaars van de Scholieren Schrijfwedstrijd die binnen het kader van dit Thrillerfestival werd gehouden.

De jury had een flinke kluif aan het doornemen en beoordelen van de ca. 150 ingezonden verhalen. Verhalen die door scholieren waren geschreven, nadat zij een workshop hadden gekregen van Laurens de Groot, de Man met Koffer, die de prijsuitreiking presenteerde.

Vijf verhalen kwamen uiteindelijk op de short list terecht. Ray van der Goes en Bradley Baas kregen voor hun verhaal een eervolle vermelding. En de drie prijzen gingen naar Marli Koen (1e prijs voor haar verhaal The Devil ), Alicia van Roon (2e prijs voor haar verhaal De Primark Heks) en Sandro Bierhuizen die 3e werd met Area 079. Alle vijf verhalen zijn inmiddels verschenen in een geschenkenboekje dat op de deelnemende scholen wordt verspreid. In dit boekje is tevens de long list opgenomen van de overige 5 genomineerde schrijvertjes.

Marli Koen die de eerste prijs in de wacht sleepte, ontving tevens de Kids Gouden Vleermuis. Een mini uitvoering van de Gouden Vleermuis die elk jaar aan een auteur wordt uitgereikt. Dit jaar was Esther Verhoef de “collega-winnaar” van onze Marli. En dat is toch wel even iets waar je als aankomend schrijftalent heel trots op kunt zijn!

“Denk erom: blijf schrijven!” is inmiddels de lijfspreuk van Laurens de Groot. Wie weet wat voor spannends we volgend jaar weer tegemoet mogen zien…..