Naar nieuwsoverzicht

SCHOLIEREN IN DE PRIJZEN MET SCHRIJFWEDSTRIJD

30 oktober 2018 16:17

Tijdens het afgelopen zondag in het Stadstheater gehouden Boekenfestival vond ook de bekendmaking plaats van de winnaartjes van de Scholieren Schrijfwedstrijd die binnen het kader van het Nederlands Thrillerfestival werd gehouden.

De jury had een flinke kluif aan het doornemen en beoordelen van de bijna 150 ingezonden verhalen. Verhalen die door scholieren waren geschreven, nadat zij een workshop hadden gekregen van Laurens de Groot, de Man met Koffer, die de prijsuitreiking presenteerde. Vijf verhalen kwamen uiteindelijk op de short list terecht. Olivia Esquivel Ccala en Jasmijn Hilgenga kregen voor hun verhaal een eervolle vermelding. En de drie prijzen gingen naar Larissa Schrama (1e prijs voor haar verhaal Opgesloten in de school ), Dean Hinsbeeck (2e prijs voor zijn verhaal Wolven?) en Samira van Hinte die 3e werd met Ga niet in de tram!

Alle vijf genomineerde verhalen zijn inmiddels verschenen in een verhalenbundel die op de lagere scholen wordt verspreid. In dit boekje is tevens de long list opgenomen van de overige 6 genomineerde schrijvertjes.

 “Denk erom: ik eindig met twee woorden” aldus Laurens de Groot tijdens de prijsuitreiking. “Blijf schrijven!” Wie weet wat voor spannends we volgend jaar tegemoet mogen zien…