Naar nieuwsoverzicht

DERDE MAX ZILVEREN VLEERMUIS IS VOOR "DE 20" VAN SAM HOLLAND

24 oktober 2023 17:25

Voor het derde achtereenvolgende jaar was er, naast de MAX Gouden en MAX Bronzen Vleermuis, ook dit keer een MAX Zilveren Vleermuis te winnen. Een prijs voor de beste thriller van het jaar. En evenals vorig jaar ging het aantal aanmeldingen voor deze prestigieuze prijs door het dak! Ruim 100 titels werden voorgedragen en daarmee kwam de jury opnieuw voor een gigantische klus te staan. Het voltallige team ging aan de slag, kwam tot een longlist met 15 titels en maakte uiteindelijk op 1 oktober j.l. de 6 genomineerde titels van de shortlist bekend.

Zondag 22 oktober was de bekendmaking en ontving de uitgever van Sam Holland, de auteur van het winnende boek, de prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de sculptuur was er een oorkonde en een cheque ter waarde van
€ 1.500,,-. Sam Holland zelf was online aanwezig vanuit Engeland en heel blij met haar gewonnen prijs. Na in 2022 de MAX Bronzen Vleermuis te hebben gewonnen met haar debuutthriller "De Echoman" en nu met haar tweede thriller "De 20" meteen de MAX Zilveren Vleermuis mag een prestatie van niveau genoemd worden. Haar aanwezige uitgever was terecht supertrots op Sam.

Dat de MAX Zilveren Vleermuis een blijvertje is mag opnieuw duidelijk zijn geworden uit het grote enthousiasme, waarmee auteurs en hun uitgevers massaal titels hebben aangemeld.