Naar nieuwsoverzicht

CAITLIN MILLER WINT KIDS GOUDEN VLEERMUIS 2021 !

25 oktober 2021 11:35

Zondag 24 oktober vond de bekendmaking plaats van de winnaars van diverse onderdelen van het Boekenfestival dat dit jaar voor de 13e keer wordt gehouden. Onderdeel was zoals elk jaar de Scholieren Schrijfwedstrijd. Georganiseerd voor leerlingen van groep 8. Rond de 200 verhalen kwamen voorbij en de jury had dus een flinke kluif aan het lezen en beoordelen daarvan. Verhalen die door scholieren waren geschreven, nadat zij een workshop hadden gekregen van Laurens de Groot, de Man met Koffer, die de prijsuitreiking presenteerde.

De winnares van de Kids Gouden Vleermuis werd Caitlin Miller met haar spannende verhaal “De brief”. Zij ontving een prachtige trofee, een fraaie oorkonde, een goodiebag en het nodige lekkers!  

Tweede werd Esmée Geenen met “De schoolfotograaf” en de derde plek was dit jaar voor Reinier van Dam met het verhaal “Het griezelige huis”. Eervolle vermeldingen waren er voor Sophie Mulder met “Luna en het mysterieuze gegrom” en voor Kai van Beusekom met zijn griezelverhaal “Niet al te beste stroom”. 

Alle 5 verhalen zijn inmiddels verschenen in een geschenkenboekje dat op de deelnemende scholen wordt verspreid. Dit jaar werd het boekje mogelijk gemaakt door NBD Biblion. Ook komt het boekje uit als E-book, waar HIP Publishing voor heeft gezorgd. Niemand minder dan burgemeester Bezuijen van Zoetermeer was erbij om de kinderen toe te spreken, hen te feliciteren met hun prestatie en de prijzen te overhandigen. 

Veel eer dus voor de auteurs in de dop. En Laurens de Groot geeft het nog maar een keertje mee aan de jeugd: “Denk erom: blijf schrijven!” 

Wie weet wat voor spannends we volgend jaar weer tegemoet mogen zien…..