Naar nieuwsoverzicht

Buitenlandse auteurs present op Boekenfestival

5 oktober 2023 16:17

Bij de bekendmaking van de winnaars van de diverse Vleermuizen zondag 22 oktober a.s. zullen ook enkele buitenlandse genomineerde auteurs live aanwezig zijn! Carla Kovach en Helen Fields geven deze zondagmiddag in de Kleine Zaal van het Stadstheater acte de présence.

De Engelse auteur Carla Kovach is één van de genomineerden voor de MAX Gouden Vleermuis 2023. Zij is fulltime schrijver en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductiebedrijf. Zij woont in Redditch, Engeland en in Nederland zijn inmiddels acht thrillers van haar hand verschenen, met detective Gina Harte in de hoofdrol.
 

De eveneens Engelse auteur Helen Fields studeerde rechten, werkte meer dan tien jaar als advocaat in Londen en runde samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Tegenwoordig woont zij in Engeland. De serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol is inmiddels vertaald in zestien talen. Helen Fields is genomineerd voor de MAX Gouden Vleermuis voor haar oeuvre en haar laatstverschenen boek "De schaduwman" is genomineerd voor de MAX Zilveren Vleermuis 2023.