Naar nieuwsoverzicht

ABN AMRO FOUNDATION steunt Nederlands Thrillerfestival

6 mei 2022 16:20

Met trots laat het bestuur van het Nederlands Thrillerfestival weten dat zij voor de 14e editie de ABN AMRO Bank bereid heeft gevonden het festival te ondersteunen.

De ABN AMRO Foundation wil het toekomstperspectief van kinderen en jongeren uit achterstandssituaties vergroten via vrijwilligerswerk van medewerkers. Wanneer die medewerkers zich actief bezighouden met een project wat het algemeen nut dient en wat voorziet in een maatschappelijke behoefte dan kan een beroep op dit fonds worden gedaan. 

Met name de Scholieren Schrijfwedstrijd, waarbij leerlingen van groep 8 in staat worden gesteld hun schrijftalent te ontdekken, sprak de Foundation aan. En dankzij de actieve inzet van ABN AMRO medewerker Erik Hofland voor het Thrillerfestival in het algemeen en voor de Scholieren Schrijfwedstrijd in het bijzonder is deze samenwerking tot stand gekomen. 
Contacten onderhouden met de deelnemende scholen, organisatie van workshops voor de kinderen, begeleiden van beoordeling / jurering en uiteindelijk het begeleiden van de kandidaatjes tijdens de prijsuitreiking gebeurt allemaal vanuit bestuur en vrijwilligers. 
Samen maken zij zich sterk om voor honderden groep 8 leerlingen uit Zoetermeer en regio deze schrijfwedstrijd – met kans op de Kids Gouden Vleermuis – te realiseren.