Naar programma overzicht

'The Shining' bij bioscoop Kinepolis

Datum Vrijdag 30 oktober 2020

Locatie Bioscoop Kinepolis

Aanvang 14:00 uur

Prijs €7,50

Bestel kaarten

Tijdens de 12e editie van het Nederlands Thrillerfestival brengt Bioscoop Kinepolis deze vrijdagmiddag de klassieker “The Shining” (nieuwe uitgave!)

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.

The Shining, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek "The Shining" van Stephen King. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance, Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

Let op! Er is slechts plek voor 30 personen in de zaal, en vol = vol, dus bestel snel een ticket! Dit eenmalig voor de speciale prijs van € 7,50 !