Naar programma overzicht

LEZING IN DE BIBLIOTHEEK

Datum 3 november 2022

Locatie Bibliotheek Forum Zoetermeer

Aanvang 20.00 uur

Prijs Gratis, wel aanmelden via website Bibliotheek

Bestel kaarten

Is het mogelijk om een ‘perfecte’ moord te plegen? CSI, maar dan in het echt. Op 3 november vertelt schrijver en forensisch rechercheur Carina van Leeuwen over haar werk en haar boeken in het Forum.
Carina is bekend van haar thrillerserie 'Unit Plaats Delict' met in de hoofdrol forensisch rechercheur Renee Spaan. Haar realistische misdaadverhalen spelen in Den Haag, waar ze jarenlang woonde en werkte. Op 3 november vertelt zij over haar boeken én haar werkzaamheden als forensisch coördinator van het Cold Case team in Amsterdam. 

Op 19 oktober verschijnt “Magma” het eerste deel van haar gloednieuwe Cold-casetrilogie. Twee meisjes van uiteenlopende sociale klassen verdwijnen in dezelfde week. Het lichaam van een jarenlang vermiste docent wordt uit het water gevist en een politicus voelt hoe de grond hem te heet onder de voeten wordt. Na een vernietigend rapport over het politie onderzoek destijds wordt een nieuw rechercheteam voor vermissingen opgericht. Hierin zit een vreemde eend in de bijt: journalist Lyn Riley die na dertig jaar in oorlogs- en rampgebieden terug in Nederland is. Het team duikt in de verdwijning van de 18-jarige Sasha die in tegenstelling tot een in dezelfde week verdwenen meisje uit hogere kringen al snel werd vergeten. In hun onderzoek stuiten zij op tegenstand vanuit politieke hoek. Ondertussen staat er voor Riley persoonlijk ook nogal wat op  het spel…..
In deze realistische en vakkundig geschreven reeks komen recherche, journalistiek en politiek samen. Carina werkt aan de volgende twee delen. 

Met boekverkoop door Boekhandel Silvester en signeersessie.