Naar nieuwsoverzicht

GOUDEN VLEERMUIS 2017 VOOR SARA LÖVESTAM

26 oktober 2017 07:49

Tijdens het Boekenfestival dat op zondag 22 oktober werd gehouden als start van het Nederlands Thrillerfestival werd ook bekendgemaakt wie de Gouden Vleermuis 2017 gewonnen heeft.

Wethouder Robin Paalvast en Thrillerfestival voorzitter Ria Oosterop maakten bekend dat de jury de prijs dit jaar heeft toegekend aan Sara Lövestam, de Zweedse auteur die te gast was op het Boekenfestival, daar een lezing verzorgde en haar eerste boek in het Nederlands, De verloren dochter, ten doop hield.

Een volledig verraste Sara Lövestam nam de prijs met bijbehorende oorkonde en natuurlijk bloemen blij in ontvangst en liet na afloop weten dat vooral het feit dat zij helemaal van niets wist het winnen van deze prijs een extra dimensie gaf. Ook voor Edith Sybesma van Uitgeverij Stortebeeker, verantwoordelijk voor de eerste Nederlandstalige uitgave van Sara, was deze prijsuitreiking de finishing touch van een maandenlang project, maar vooral van een als heel leuk en gezellig ervaren middag in het Nederlandse Zoetermeer!