Films 2020

Wat zijn wij blij dat wij – ondanks Covid-19 – toch ons jaarlijks Nederlands Thrillerfestival hebben kunnen organiseren in de laatste week van oktober! Weliswaar in een ander jasje en met beperkt publiek, maar we hebben toch de nodige programma onderdelen doorgang kunnen laten vinden. En om iedereen die niet aanwezig kon zijn toch zoveel mogelijk te laten zien van ons programma 2020, hebben wij een mooie documentaire laten maken door Omroep West. Een documentaire, opgenomen op zondag 25 oktober in het Stadstheater van Zoetermeer en inmiddels uitgezonden door TV West.

Klik hier om deze documentaire te bekijken.

Verder heeft Zoetermeer Actief voor ons een leuke film gemaakt van het programma van de hele Thrillerweek. Te beginnen met natuurlijk beelden van de prijsuitreikingen op de openingszondag en vervolgens van de activiteiten die georganiseerd werden door Museum de Voorde, Bibliotheek Zoetermeer, CKC & Partners en Bioscoop Kinepolis, terwijl ook de boekpresentatie van Hilda Spruit en de opgestarte online Boekenmarkt worden belicht.

We noemden het al: de boekpresentatie van Hilda Spruit. Deze is inmiddels online gerealiseerd met medewerking van filmregisseur Dennis Bots en auteur/scenarist Guido Kees. Hilda’s nieuwste boek “Verschijningen” is het los te lezen vervolg op haar debuut “Geestverwanten” waarmee zij in 2016 de Jonge Jury Debuutprijs won. Kijk naar de presentatie van haar boek “Verschijningen” waarin het paranormaal begaafde meisje Merthe een cruciale rol speelt!

De 10-jarige Zoë Hogeboom, leerling van IKC Klimboom, won de Kids Gouden Vleermuis 2020 met haar spannende verhaal “Het Westerpark”. Haar winnende verhaal is opnieuw verteld door verhalenvertelster Kitty Legtenberg. Zij gaf er een hele nieuwe dimensie aan door het verhaal tot leven te brengen. En dat vond Zoë, die samen met haar ouders de filmopnames van Zoetermeer Actief mocht bijwonen, heel bijzonder…..

Julia en Alissa van De Regenboog schreven als duo het verhaal “De geheimzinnige wereld” en sleepten hiermee de tweede prijs van de Scholieren Schrijfwedstrijd in de wacht. Verhalenvertelster Kitty Legtenberg vertelde hun verhaal opnieuw. Julia: “Het is ons eigen verhaal, maar als het dan zo verteld wordt, is het toch weer heel spannend!”

Verhalenvertelster Janneke Tanja maakte het verhaal “Dorpsstraat 10:46 uur” extra spannend door het op haar eigen wijze te vertellen. Isra, leerling van De Regenboog, won met haar verhaal de 3e prijs en zij luisterde vol interesse naar haar eigen verhaal dat toch net weer even anders werd, toen Janneke het vertelde. Haar twee opgestoken duimen na afloop van de vertelling zeggen genoeg …….

Veel kijkplezier !